Gelijk naar de inhoud

Afzwemmen zwemvaardigheid-diploma’s 1, 2 & 3

Op woensdag 8 maart 2017 vindt het afzwemmen plaats voor de zwemdiploma’s zwemvaardigheid 1, 2, en 3, in totaal zullen 16 zwemmers gaan strijden voor het felbegeerde bewijs dat zij kunnen zwemmen en voorbereid zijn op wedstrijdtakken binnen de zwemsport. Ouders en familie zijn welkom om tijdens het afzwemmen mee te kijken vanaf de tribune. De kandidaten zwemmen in baan 1, 2 en 3, dit zijn de banen aan de kant van de tribune.

Anders dan voorheen, gaan alle lessen deze dag door zoals normaal. De indeling van het bad is echter anders, de lessen voor badje 4 /A vinden plaats in baan 6, de lessen voor B in baan 5 en de lessen voor C in baan 4.

Planning

18:00 – aanwezig bij het zwembad om om te kleden.
18:10 – de afzwemmers worden opgevangen door de begeleiders en de kleding wordt gecontroleerd.
18:20 – de afzwemmers beginnen met de eerste opdrachten.
19:30 – de opdrachten zijn naar verwachting afgerond, de afzwemmers kunnen omkleden.
19:45 – de diploma’s worden op de tribune uitgereikt

Begeleiding

Zwemvaardigheid 1: Robert
Zwemvaardigheid 2 & 3: Yoeri & Eric

Baanassistenten

Zwemvaardigheid 1, 2 & 3: Bas

Opdrachten en kledingeisen

Om af te zwemmen moet uw kind bepaalde opdrachten uitvoeren. Klik hier om deze opdrachten te bekijken op Zwemwiki van de NPZ | NRZ.
Het eerste deel van de opdrachten moet gebeuren met kleding aan. Indien uw zoon/ dochter deze kleding niet mee heeft tijdens het afzwemmen, kan hij/zij niet afzwemmen.
Zorg daarom dat u thuis ook nog de kleding controleert. De kledingeisen zijn als volgt:

 • Badkleding (zwembroek / badpak / bikini);
 • Een T-shirt, blouse of overhemd met lange mouwen;
 • Een lange broek, denk aan een spijkerbroek, joggingbroek of trainingsbroek;
  Broeken die naadloos aansluiten op de benen zijn niet toegestaan (leggings, treggings, spijkerbroeken).
 • Normale buitenschoenen (gymschoenen, sandalen, bootschoenen etc.)
  Schoenen zonder stevige zool (makkelijk buigbaar) zijn niet toegestaan.

Naast een broek en shirt, mag er ook een jurk of rok gedragen worden. De jurk moet lange mouwen hebben en tot over de knieën reiken. De rok moet tevens tot over de knieën reiken en gepaard gaan met een shirt met lange mouwen.

Bijzonderheden
 • Tijdens het afzwemmen kan het zijn dat er foto’s gemaakt worden, deze foto’s zullen binnen een week op de website geplaatst worden.
  Indien u niet wilt dat foto’s van uw kind gepubliceerd worden, kunt u dit na de diploma-uitreiking bij de fotograaf aangeven.
  Uw kind wordt dan gefotografeerd met een oranje kaart, met behulp van deze foto kunnen wij de foto’s waar uw kind op staat, uitsluiten van publicatie.
 • Tijdens de diploma-uitreiking is er een fotograaf aanwezig voor een fotomoment, deze foto’s zullen binnen een week op de website geplaatst worden.
 • Tijdens het afzwemmen is het niet toegestaan om onder de tribune de kandidaten aan te moedigen. Dit leidt de zwemmers namelijk af, tevens ziet u de prestaties van de afzwemmers beter vanaf de tribune.

Meer nieuwsberichten

Nieuwsbrief 2024.1

De eerste nieuwsbrief dit jaar. Leest u snel verder want er zijn momenten die uitvallen, er komt een Algemene Vergadering aan en nog veel meer interessante feitjes en mededelingen die we graag met u delen.

Lees verder
Terugblik snorkelclinics op Jeugdvakantieland

Dit jaar heeft de 65e editie van Jeugdvakantieland in Ahoy Rotterdam plaats gevonden. Zwemmen Rotterdam-Zuid was er dit jaar weer bij om snorkelclinics te geven. Tijdens de clinics maakten bezoekers kennis met het snorkelen en de wonderen die onder water gevonden kunnen worden!

Lees verder
Start seisoen 2023-2024

De zomervakantie is helaas voorbij, maar dat betekent dat de zwemlessen gelukkig weer beginnen! Deze week vinden de eerste lessen van het seizoen weer plaats. In dit bericht delen we met jullie de belangrijke veranderingen en zaken. Aanpassing lestijden vrijdag We hebben gemerkt dat de lestijden vorig seizoen niet voor...

Lees verder