Skip to content

Banenzwemmen

Naast techniekzwemmen, kunt u bij ons ook banenzwemmen. Hier kunt u, zonder begeleiding van een instructeur, zelfstandig uw zwemvaardigheden en conditie bijhouden en/ of verder opbouwen. U kunt zonder uitleg omtrent techniek en zonder trainingsprogramma baantjes zwemmen in eigen tempo. Natuurlijk kunt u wel altijd vragen stellen aan de andere zwemmers en/of aan het personeel dat rondloopt. Om uw en andermans veiligheid te garanderen, zorgen wij uiteraard voor voldoende toezicht. Banenzwemmen vindt plaats op vrijdag tussen 19:45 en 20:45 in het 50-meterbad van Zwemcentrum Rotterdam bij Winkelcentrum en metrostation Zuidplein.

Banenzwemmen, techniekzwemmen of wedstrijdzwemmen?

Twijfelt u nog tussen banenzwemmen, techniekzwemmen en/ of wedstrijdzwemmen? Vergelijk dan hieronder de belangrijke kenmerken. 

Banenzwemmen Techniekzwemmen Wedstrijdzwemmen
Contributie per maand
€30,-
€46,50
€46,50 tot 108,90
Aantal trainingen
1 per week op vrijdag
1 per week op woensdag of vrijdag
1 tot 19 uur per week
Begeleiding van een trainer
Nee (wel toezicht)
Ja
Ja
Deelname aan wedstrijden
Nee
Nee
Ja
Contributie

Zwemmen is helaas niet gratis, daarom moet u als lid contributie betalen om te mogen banenzwemmen bij ons. De contributie wordt elk jaar tijdens de algemene vergadering vastgesteld en is gebaseerd op de kosten die wij maken voor het huren van zwemwater, aanschaf van nieuwe materialen, administratieve handelingen, etc. Zwemmen is geen goedkope sport, maar doordat er tijdens het banenzwemmen toezicht gehouden wordt door vrijwilligers, kunnen wij het voor een lagere prijs aanbieden dan zwembaden zelf en particuliere zwemscholen.

Voor banenzwemmen is de contributie voor 2020 vastgesteld op de onderstaande bedragen:

Maandelijks Per kwartaal Jaarlijks
10 x €30,-
4 x €75,-
€300,-

Voor dit bedrag mag u drie kwartier lang banenzwemmen. Dit is zonder begeleiding van trainers, wel wordt er toezicht gehouden.

Meer informatie over contributie en betalingsmogelijkheden kunt u vinden op de pagina Contributie banenzwemmen.

Inschrijven

Lijkt het banenzwemmen iets voor u? Dan bent u van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen proberen. Meldt u hiervoor aan via het inschrijfformulier.