Gelijk naar de inhoud

Coronavirus en contributie, een brief van de voorzitter

Beste zwemmer, ouder, verzorger,  Belangrijk, met deze brief informeren wij jullie over hoe wij met de contributie om zullen gaan. Aan alle leden van Zwemmen Rotterdam-Zuid. Het zijn rare tijden. De maatregelen om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen zorgen voor een hele bijzondere situatie. Een situatie waar niemand van ons ooit eerder mee te maken heeft gehad. Ik hoop werkelijk dat iedereen van jullie en jullie gezins- en familieleden gezond en wel zijn. Dat jullie de maatregelen opvolgen en alleen bij noodzaak het huis verlaten. Ik hoop jullie na deze bizarre tijd allemaal weer te zien. Respect spreek ik uit naar iedereen die de maatregelen opvolgt. Naar alle werkenden in zogenaamde cruciale beroepen, die alles wat belangrijk voor ons is in stand houden en er onophoudelijk voor ons zijn. Zorg, politie, brandweer, kinderopvang, enzovoorts.

Verenigingsactiviteiten

Al onze verenigingsactiviteiten liggen op het moment stil. Er zijn geen zwemlessen, trainingen, wedstrijden of recreatief banen zwemmen. Dit alles minimaal tot en met 28 april. Voor deze datum komt de overheid geadviseerd door de RIVM met mogelijk verlenging van de maatregelen. Wij houden hier heel erg rekening mee. Zeker is wel dat vele sportieve activiteiten voor dit seizoen al definitief zijn beëindigd. Competities zijn beëindigd, kampioenschappen gaan niet meer door en individuele wedstrijden zijn afgelast. Wij informeren via de websites en facebook over alle afgelastingen. Of het zwembad, onze les- en sportlocatie, vanaf 29 april weer open mag is nog maar de vraag. Het blijven onzekere tijden.

Contributie

Terecht krijgen wij de vraag of contributie nu doorbetaald moet worden. Het antwoord hierop is JA. Het is niet leuk om te moeten betalen voor iets wat je niet lijkt te gebruiken, maar wees gerust, er zal worden gecompenseerd. Hoe en/of met welke bedragen dat kunnen wij nog niet definitief vertellen. Wij zijn daarvoor heel erg afhankelijk van de duur van sluiting van de zwembaden en alle kosten die wij wel moeten doorbetalen. Denk hierbij aan providerkosten om via e-mail, en internet jullie te kunnen blijven informeren, telefoonkosten om jullie als het nodig is te woord te kunnen staan en de contributies die wij moeten betalen aan KNZB en NRZ ivm wedstrijdsport en leszwemlicenties, diploma’s, enz.. Dit zijn voor de vereniging doorgaande kosten, coronavirus of niet,  die uit jullie contributies betaald moeten worden. Deze kosten hebben wij al doorberekend in de jaarcontributie die jullie ineens, in 4 delen (kwartaal) of 10 maandelijkse termijnen betalen. Wij vragen jullie, ondanks dat er niet gezwommen kan worden, toch de contributie te blijven betalen. Betaal je automatisch? Ga daar mee door. Betaal je normaal contant of met pin bij de kassadames? Dan krijg je daarvoor binnenkort een betaalverzoek via whatsapp of email, factuur via email of via de post. Wij kiezen bewust voor deze manier. Één werkwijze voor al onze leden ongeacht hun activiteiten. Wij willen niet verrast worden door verkeerde aannames en hoeven achteraf dan ook geen andere berekeningen te maken dan simpel aftrekken welke kosten we niet gemaakt hebben. De kosten die we niet maken kunnen we achteraf gemakkelijker compenseren. De aangekondigde contributieverhoging wordt per 1-4-2020 ingevoerd omdat deze ook gebaseerd is op alle verwachte kosten dit jaar. Die contributiebedragen zijn doorberekeningen met die verhogingen. Deze verhoging is al geruime tijd geleden bekend gesteld en mag dan ook niet als verrassing komen. Wil je deelname aan activiteiten stopzetten, dan brengen wij de gebruikelijke maand opzegtermijn in rekening. Je mag er echt op vertrouwen dat wij zo snel als mogelijk compenseren! Dat kan financieel zijn door middel van kortingen in komende periodes of terugbetaling van een deel van de betaalde contributie. Maar ook is misschien wel doorgaan in de zomervakantie of langere lessen een optie. We weten nog niet wanneer er wat mogelijk is, we kijken naar alle mogelijke uitvoerbare opties. We staan ook zeker open voor jullie ideeën, dus als je een idee hebt laat het ons gerust weten (bestuur@zwemmenrz.nl). Met elkaar, voor elkaar is het devies

Stay safe

Ik wil graag afsluiten met de oproep aan allen: Let op jezelf en elkaar. Houdt je aan de maatregelen en heb respect voor een ieder die omwille van onze gezondheid en veiligheid aan het werk is. Hopelijk zie ik jullie snel weer in het zwembad bij een training, les, of recreatief baantje zwemmen. Stay Safe! Namens het bestuur van Zwemmen Rotterdam-Zuid.

Eric Reynart
Voorzitter ad-interim/ secretaris

Meer nieuwsberichten

Uitnodiging Algemene Vergadering 8 april 2024

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Vergadering 2024 (verder AV).Het huidige bestuur zal hier verantwoording afleggen over het boekjaar 2023. Wij vragen u zich via e-mail aan secretaris@zwemmenrz.nl: aan te melden als u hierbij aanwezig wilt zijn; af te melden als u hierbij niet aanwezig zult zijn. De...

Lees verder