Gelijk naar de inhoud

Leszwemmen Kinderen

Bij het leszwemmen, ook wel elementair zwemmen genoemd, leiden wij uw kind op voor de enige echte zwem-ABC diploma’s. Om uw kind op te mogen leiden voor deze diploma’s zijn wij aangesloten bij de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Dit is de instantie die de diploma’s uitgeeft en de kwaliteit waarborgt in Nederland. Wij worden dan ook regelmatig bezocht door een rapporteur van de NRZ om te kijken of wij voldoen aan de bepalingen en richtlijnen.

Aan wie geven wij zwemles?

Wij geven zwemles aan kinderen van 5 tot 16 jaar. Aan de hand van het zwemniveau of eerdere diploma’s van uw kind wordt uw kind ingedeeld in een badje die voor hem/ haar geschikt is.

Wij geven ook les aan kinderen met een lichamelijke of verstandelijke lichte beperking. Dit gebeurt tijdens de reguliere lessen en zonder 1:1 begeleiding. De zwemmer krijgt in zijn/haar eigen tempo les en zoals wij graag zien: geaccepteerd door de andere zwemmers. Onze vrijwilligers hebben ervaring met het lesgeven aan kinderen met een beperking en krijgen regelmatig cursussen en informatie die nodig is om les te kunnen geven.

5 jaar leszwemjaar

Veel ouders willen dat hun kind al voor het 5e levensjaar begint met leszwemmen. Uit diverse onderzoeken en eigen ervaring is echter gebleken dat de meeste kinderen voor hun 5e levensjaar nog niet de juiste motorische vaardigheden hebben. Dit zal er voor zorgen dat uw kind langer bezig zal zijn om het A-diploma te halen. Dit werkt demotiverend voor uw kind, omdat hij/ zij lang in hetzelfde badje blijft zitten en medezwemmers veel sneller naar andere badjes ziet gaan.

Door uw kind pas vanaf de 5e levensjaar te laten beginnen met leszwemmen, raakt uw kind niet gedemotiveerd en bespaart u geld. Wel adviseren wij u om met uw kind te gaan zwemmen tijdens baby- en peuterzwemmen, welke door veel zwembaden georganiseerd worden. Dit kan er namelijk voor zorgen dat uw kind de eerste fase van het leren zwemmen sneller zal doorlopen, omdat tijdens deze activiteiten uw kind al aan het water went en er aan andere belangrijke motorische vaardigheden gewerkt wordt.

Op welke manier verzorgen wij de lessen?

Wij zijn geen diplomafabriek. Bij ons staat het plezier in het zwemmen voorop. Met plezier in het zwemmen pakken kinderen veel meer op dan wanneer zij ‘gedwongen’ worden. Dit betekent dat wij kinderen in hun eigen tempo leren zwemmen. Wij houden onze groepen klein, het liefst onder de tien zwemmers, en nooit meer dan 12 zwemmers. Wij plannen, zoveel als mogelijk, twee instructeurs per badje die volop aandacht aan uw kind en de andere zwemmers kunnen geven. Onze lessen zijn 45 minuten lang en zijn logisch opgedeeld in blokken waarin wij uw kind de juiste zwemtechniek aanleren en de conditie verbeteren.

Wie verzorgen de zwemlessen?

De afdeling elementair zwemmen beschikt grotendeels over gediplomeerde vrijwilligers. Dit is ook een van de eisen voor het mogen uitgeven van Zwem-ABC diploma’s. Daarnaast beschikken wij ook over ongediplomeerde vrijwilligers, welke door de gediplomeerde vrijwilligers worden opgeleid. Deze vrijwilligers zijn veelal ouders van zwemmende kinderen, maar ook leden van andere afdelingen van onze vereniging. Al onze vrijwilligers en zweminstructeurs worden voordat zij mogen beginnen getoetst aan de hand van een gesprek en een VOG. Dit doen wij, zodat wij u kunnen verzekeren dat uw kind bij ons veilig en op een verantwoorde manier zwemles krijgt.

Waar en wanneer?

Al onze zwemlessen worden gegeven in Zwemcentrum Rotterdam. Dit zwembad is makkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar, het bus- en metrostation staat namelijk letterlijk voor de deur. Het zwembad beschikt niet over een eigen parkeerterrein, in de omgeving is er echter meer dan genoeg (betaalde) parkeergelegenheid. Wij geven les op woensdagen en vrijdagen op diverse tijden.

Dag Van Tot Groep
Woensdag
18:40
19:25
Badje 1, 2, 3, A, B en C
Vrijdag
19:00
19:45
Badje 1, 2, 3, A, B en C
Contributie
Zwemmen is helaas niet gratis, daarom moet u als lid contributie betalen om te mogen leszwemmen bij ons. De contributie wordt elk jaar tijdens de algemene vergadering vastgesteld en is gebaseerd op de kosten die wij maken voor het huren van zwemwater, aanschaf van nieuwe materialen, administratieve handelingen, etc. Zwemmen is geen goedkope sport, maar doordat leszwemmen door vrijwilligers gegeven worden kunnen wij het voor een lagere prijs aanbieden dan zwembaden zelf en particuliere zwemscholen. Voor leszwemmen zijn de jaarcontributie en termijnbedragen vastgesteld op de onderstaande bedragen:
Maandelijks Per kwartaal Jaarlijks
Kinderen
10 x €46,-
4 x €115,-
€460,-

Als u ondersteuning via Jeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Meedoen ontvangt, voor het betalen van de contributie voor uw kind, is de eigen bijdrage €180,-.

Voor dit bedrag mag het lid één keer per week deelnemen aan de zwemles, deze zwemles duurt 45 minuten. Voor het afzwemmen wordt er per keer €15,- extra in rekening gebracht.

Inschrijven

Hebben wij uw interesse gewekt voor het leszwemmen? Meld u dan direct aan via onderstaand inschrijfformulier. Het kan zijn dat wij niet direct plek voor uw kind hebben, wij nemen in dat geval contact met u op zodra uw kind bovenaan de wachtlijst staat.