Gelijk naar de inhoud

Leszwemmen

Bij het leszwemmen, ook wel elementair zwemmen genoemd, leiden wij u/ uw kind op voor het zwem ABC en de zwemvaardigheid 1, 2 en 3 diploma’s. Om uw kind op te mogen leiden voor deze diploma’s zijn wij aangesloten bij de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Dit is de instantie die de diploma’s uitgeeft en de kwaliteit waarborgt in Nederland. Wij worden dan ook regelmatig bezocht door een rapporteur van de NRZ om te kijken of wij voldoen aan de bepalingen en richtlijnen.

Aan wie geven wij zwemles?

Wij geven zwemles aan kinderen (5 – 16 jaar) en volwassenen (16+ jaar). Deze groepen krijgen apart les, kinderen krijgen dus niet samen met volwassenen les, en volwassenen niet met kinderen. Aan de hand van het zwemniveau of eerdere diploma’s van u/ uw kind wordt u daarna ingedeeld in een badje die voor u/ uw kind geschikt is.

Meer specifieke informatie over leszwemmen voor kinderen of volwassenen kunt u op de desbetreffende pagina’s op deze website vinden:

Wij geven ook les aan kinderen en volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke lichte beperking. Dit gebeurt tijdens de reguliere lessen en zonder 1:1 begeleiding. De zwemmer krijgt in zijn/haar eigen tempo les en zoals wij graag zien: geaccepteerd door de andere zwemmers. Onze vrijwilligers hebben ervaring met het lesgeven van personen met een beperking en krijgen regelmatig cursussen en informatie die nodig is om les te kunnen geven.

Op welke manier verzorgen wij de lessen?

Wij zijn geen diplomafabriek. Bij ons staat het plezier in het zwemmen voorop. Met plezier in het zwemmen pakken zwemmers veel meer op dan wanneer zij ‘gedwongen’ worden. Dit betekent dat wij zwemmers in hun eigen tempo leren zwemmen. Wij houden onze groepen klein, het liefst onder de tien zwemmers, en nooit meer dan 12 zwemmers. Wij plannen, zoveel als mogelijk, twee instructeurs per badje die volop aandacht aan u/ uw kind en de andere zwemmers kunnen geven. Onze lessen zijn logisch opgedeeld zijn in blokken waarin wij u/ uw kind de juiste zwemtechniek aanleren en de conditie verbeteren.

Wie verzorgen de zwemlessen?

De afdeling elementair zwemmen beschikt grotendeels over gediplomeerde vrijwilligers. Dit is ook een van de eisen voor het mogen uitgeven van Zwem-ABC diploma’s. Daarnaast beschikken wij ook over ongediplomeerde vrijwilligers, welke door de gediplomeerde vrijwilligers worden opgeleid. Deze vrijwilligers zijn veelal ouders van zwemmende kinderen, maar ook leden van andere afdelingen van onze vereniging. Al onze vrijwilligers en zweminstructeurs worden voordat zij mogen beginnen getoetst aan de hand van een gesprek en een VOG. Dit doen wij, zodat wij u kunnen verzekeren dat uw kind bij ons veilig en op een verantwoorde manier zwemles krijgt.

Waar en wanneer?

Al onze zwemlessen worden gegeven in Zwemcentrum Rotterdam. Dit zwembad is makkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar, het bus- en metrostation staat namelijk letterlijk voor de deur. Het zwembad beschikt niet over een eigen parkeerterrein, in de omgeving is er echter meer dan genoeg (betaalde) parkeergelegenheid. Wij geven les op woensdagen en vrijdagen op diverse tijden. De zwemlessen voor volwassenen bieden wij alleen op vrijdagavond aan.

DagVanTotGroep
Woensdag

18:40

19:25

Kinderen ABC en Zwemvaardigheid

Vrijdag19:0019:45

Kinderen ABC en Zwemvaardigheid

19:50

20:20

Volwassenen ABC en Zwemvaardigheid half uur

19:50

20:50

Volwassenen ABC en Zwemvaardigheid heel uur

Inschrijven

Hebben wij uw interesse gewekt voor het leszwemmen? Meld u dan direct aan via onderstaand inschrijfformulier. Het kan zijn dat wij niet direct plek voor u/ uw kind hebben, wij nemen in dat geval contact met u op zodra u bovenaan de lijst staat.