Update 20 oktober 13:00 – Alle activiteiten gaan door!

coronavirus

Met deze update willen wij u informeren over de afspraken die we met het zwembad gemaakt hebben. Deze zijn het gevolg van de nieuwe coronamaatregelen.

Tijdens het maken van de plannen is voor ons het doorgaan van alle zwemlessen en -trainingen de prioriteit geweest. Gezien de maatregelen is dit een uitdagende puzzel! We zijn daarom ook blij om te kunnen vertellen dat alles door kan gaan. Echter zorgt dit wel voor een paar wijzigingen.

Basisregels

Om het zwemmen mogelijk te maken zijn er enkele basisregels:

 • 1. Heb je klachten? Blijf dan thuis!
  Heb je als zwemmer verkoudheidsklachten, blijf dan thuis. Heeft iemand binnen je huishouden koorts of benauwdheid, dan blijf je als zwemmer ook thuis.
 • 2. Het dragen van mondkapjes in het gehele bad is verplicht.
  Het zwembad is een publieke binnenruimte, waardoor de mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit geldt tot aan de badrand, zet het mondkapje pas af als je het water in gaat en zet het z.s.m. weer op als je het water uit komt. Zorg dat je zelf een mondkapje bij je hebt.
 • 3. Houd altijd 1,5 meter afstand
  Gebruik hiervoor de markeringen op de grond. Houd ook 1,5 meter afstand op het plein voor het zwembad.
 • 4. Maximaal 30 personen tussen ingang en uitgang (incl. kleedkamers!)
  Alle ruimtes tussen de ingang en uitgang, inclusief kleedkamers en cabines worden als 1 ruimte gezien. Hier mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Ga dus echt alleen mee naar binnen als uw kind echt hulp nodig heeft bij het omkleden!
 • 5. Thuis aankleden
  Trek thuis al de zwemkleding aan, zodat alleen de normale kleding uitgetrokken hoeft te worden. Zo zorgen we voor een vlotte doorstroming.
 • 6. Kleedkamers mogen gebruikt worden
  Voor zwembaden is een uitzondering gemaakt voor het gebruik van kleedkamers. Dit betekent dat u of uw kind gewoon mag afdrogen en omkleden na de les of training. Let wel op, dat hier maar beperkt tijd voor is. Maak gebruik van de aangegeven plaatsen. Kleedkamer vol? Gebruik dan een wisselcabine, blijf niet op de gang wachten.
 • 7. Douches zijn gesloten
  De douches mogen niet gebruikt worden. Het chloorgehalte van het zwemwater is hierop aangepast, zodat het water goed schoon blijft.
 • 8. Houd je aan de planning
  Om de lessen en trainingen mogelijk te maken hebben we een tijdschema gemaakt waaraan iedereen zich dient te houden. Houd je je er niet aan, dan kan dat betekenen dat je niet mag zwemmen. Voor ouders: zorg dat je je kind op tijd ophaalt!
 • 9. Volg de looproute
  In het zwembad geldt een looproute om het makkelijker te maken om 1,5m afstand te houden. Het is verplicht deze te volgen.

Houd je aan deze basisregels! Als we ons hier niet aan houden, betekent het dat we geen gebruik van het zwembad kunnen of mogen maken. De goeden mogen niet onder de kwaden lijden, als je je niet houdt aan deze afspraken zal er een sanctie volgen.

Afzwemmen diploma’s

We kunnen nu maar beperkt gebruik maken van de baden, dit betekent in sommige gevallen dat niet alle onderdelen van de diploma’s geoefend kunnen worden, zoals het gat of hoekduiken. Onze prioriteit ligt daarvoor nu bij het goed houden en verbeteren van de zwemslagen en conditie. Het is dan ook spijtig dat we moeten mededelen dat het afzwemmen in november niet door zal gaan. Zodra de maatregelen versoepelt worden en we weer meer mogelijkheden hebben, gaan we zo snel mogelijk het afzwemmen inplannen. We kunnen hier nu nog geen datum of richttijd voor geven.

Planning en tijdschema

Omdat er maximaal 30 mensen per ruimte mogen zijn (zie basisregel 4), hebben we besloten om per groep in te lopen, dit gaat volgens strakke planning waarin weinig uitzonderingen gemaakt kunnen worden. Deze planning vindt u hieronder. Kan je kind zelf de buitenkleding uittrekken, ga dan niet mee naar binnen. Kan je kind zichzelf afdrogen en aankleden, ga dan niet mee naar binnen.

Wanneer er een uitzondering nodig is, geef ons dan even de tijd om te beslissen of het kan of niet.

We hebben in de planning de gezinnen meegenomen die meerdere kinderen hebben. We begrijpen het dat het voor hun vervelend is om bijvoorbeeld heen en weer te lopen of om hun kinderen buiten te laten staan of zelf een half uur buiten te moeten staan. We hebben dan ook een apart moment ingericht voor de vrijdag om eerst de gezinnen in te laten lopen. Uiteraard zit aan elk voordeel een nadeel. De kinderen van gezinnen zullen voor de les en na de les 10 minuten moeten wachten. Wel lekker warm binnen. Voor de woensdag kunnen de gezinnen eventueel gelijk mee lopen als het nodig is. Liever niet, maar we hebben hier ruimte voor gehouden bij het plannen.

Wij hebben al onze vrijwilligers hard nodig aan de badrand, want ook onze vrijwilligers blijven preventief thuis als ze klachten hebben (👍 ). Zorg dus dat je op tijd klaar staat bij de uitgang, dan wel ingang, om je kind op te halen. Houdt hiervoor de tijd aan onder ‘einde les’, dan ben je zeker weten op tijd!

Tijdschema woensdag kinderen/ jeugd

Groep

Inloop

Start les

Einde les

Uitloop

Bad B, C, ZV & SNK

18:45

18:55

19:40

19:40

Bad 1 & 3

18:55

19:05

19:50

19:50

Bad 2, 4 & A

19:05

19:15

20:00

20:00

Tijdschema vrijdag kinderen/ jeugd
GroepInloopStart lesEinde lesUitloop
Groep 1 (gezinnen)18.2518.4519.3019.40
Groep 2 (1 kind)18.3518.4519.3019.30
Tijdschema vrijdag volwassenen
GroepInloopStart lesEinde lesUitloop

Open water

19:05

19:15

21:00

21:10

Volwassenen 1e blok (half uur)

19:50

20:00

20:30

20:40

Volwassenen 1 uur

19:50

20:00

21:00

21:10

Volwassenen 2e blok (half uur)

20:20

20:30

21:00

21:10

DNK

19:50

20:00

21:00

21:10

Banenzwemmen

19:50

20:00

21:00

21:10

Wedstrijdzwemmen

In samenspraak met het Zwemcentrum Rotterdam hebben we voor jullie een rooster in elkaar kunnen draaien waarbij we denken dat we redelijk uit de voeten kunnen. De eerste training in het Zwemcentrum is woensdagochtend, vandaag is het Zwemcentrum nog gesloten.

Dit komt op het volgende neer:

De SwimAcademy wordt apart gemaild m.b.t. de trainingsmogelijkheden.

Ochtendtrainingen
Voor de maandag- en woensdagochtendtraining geldt: deze trainingen zijn voor alle groepen op inschrijving. Hier gelden strenge maximale aantallen. De vrijdagochtend training is alleen mogelijk voor zwemmers onder 18 jaar en de groepen OC, T2T en T2C.

Maandagmiddag (vanaf 26-10-2020)
Deze sessies zijn alleen beschikbaar voor zwemmers onder 18 jaar. Hier trainen het OC, T2T en T2C van 16.30 – 18.30. De L2T en Active groepen trainen hier van 17.15 – 18.30.

Dinsdag 18.00 – 19.30 (vanaf 27-10-2020)
Deze training is alleen beschikbaar voor 18+ zwemmers. Deze training is op inschrijving voor masters, active en T2C

Woensdagmiddag
Deze trainingsoptie vervalt.

Donderdag 18.30 – 20.00
Deze training is alleen beschikbaar voor 18+ zwemmers. Deze training is op inschrijving voor masters, active en T2C

Vrijdagmiddag
Deze training is alleen beschikbaar voor zwemmers onder 18 jaar. Het OC, T2T en T2C trainen van 16.15 – 17.45. De L2T en Active groepen trainen van 16.45 – 17.45.

Zaterdag
De training van 06.45 – 08.15 is alleen voor zwemmers onder 18 jaar, de groepen T2T, T2C en Active.
De training van 08.30 – 10.00 is alleen voor 18+ zwemmers. Deze training is op inschrijving voor masters, active en T2C

Bijzonderheden
Trainingen waarvoor moet worden ingeschreven kunnen worden ingepland via onlinetrainingboeken.nl. Hiervoor heeft iedereen inmiddels inloggegevens ontvangen.

Kleedkamers zijn alleen na afloop van de training te gebruiken. Je komt dus verplicht omgekleed naar binnen.

Over de landtrainingen is nog onvoldoende bekend. Hier zullen we later over communiceren.

We hopen dat we snel conform het reguliere schema in het bad te liggen maar we hebben voldoende vertrouwen dat we hier met elkaar het beste van gaan maken!

Hopelijk hebben we u zo voldoende geïnformeerd. Wanneer u vragen heeft kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 06-57625264, kijk ook op onze website zwemmenrz.nl of op onze Facebookpagina.
Eerdere berichten en updates

Afgelopen dinsdag heeft de overheid nieuwe maatregelen bekend gemaakt, deze hebben ook invloed op onze activiteiten.

Op het moment is het zwembad gesloten tot woensdag 21 oktober. Op deze manier kunnen wij, het zwembad en andere gebruikers van het zwembad plannen maken om de activiteiten volgens de nieuwe maatregelen te kunnen aanbieden.

Dit betekent helaas dat de zwemlessen, trainingen en recreatief zwemmen op vrijdag 16 oktober helaas niet door kunnen gaan.

We gaan deze tijd gebruiken om te kijken hoe wij onze zwemlessen, trainingen en recreatief zwemmen kunnen aanbieden op een veilige manier en in lijn met de maatregelen. Ons doel is om zoveel mogelijk activiteiten door te kunnen laten gaan.

Zodra bekend is welke activiteiten doorgaan, en op welke manier, laten we dat natuurlijk zo snel mogelijk aan jullie weten. Houdt hiervoor onze Facebookpagina, website en WhatsApp in de gaten.

Als u vragen heeft, horen wij die natuurlijk graag! U ons ons via Facebook, website en per telefoon op 06-57625264 bereiken. Voegt u ons toe aan uw contactenlijst?

Helaas heeft Corona onze gehele samenleving flink overhoopgegooid. Nu bijna 6 maanden verder weten we al veel meer van het virus. Helaas is er nog geen medicijn om Corona te voorkomen en dus hebben we nog steeds te maken met maatregelen om de kans op verspreiding zo klein mogelijk te houden. Omdat wij vinden dat het nu echt tijd is om weer te beginnen en de maatregelen in het zwembad redelijk na te leven zijn, gaan we de activiteiten vanaf woensdag 2 en vrijdag 4 september weer opstarten we alle activiteiten weer op. 

In deze nieuwsbrief lezen jullie over de wijzigingen in het programma en in de bijlage vinden jullie ons coronaprotocol. Hierin staan alle maatregelen waar we mee te maken hebben.

Wij gaan ervoor! Helpt u mee door de maatregelen na te leven?! Alleen samen krijgen we Corona onder controle. 

Alleen samen krijgen we corona onder controle
Wijzigingen

Eerst maar even de wijzigingen in het programma:

 • Groep 4 (Vissen)
  De lessen voor groep 4 (ook wel Oefen A) zullen vanaf woensdag 2 en vrijdag 4 september in het doelgroepenbad worden gegeven.
 • Zwemvaardigheid
  Vanaf vrijdag 4 september hebben we geen zwemvaardigheid voor jeugd meer op de vrijdag. Lessen Zwemvaardigheid voor jeugd zullen alleen nog op de woensdagen worden gegeven.
 • Volwassenzwemmen
  Dit gaat van start op de gebruikelijke tijden maar is vanaf 4 september volledig in het 25m doelgroepenbad en niet meer in het wedstrijdbad.
Coronaprotocol

Veiligheidshesje coronaIn het Coronaprotocol wordt beschreven hoe wij als vereniging de maatregelen in en van het zwembad zullen naleven. Alle bezoekers moeten kennisnemen van het protocol. Na bijna 6 maanden zullen de meeste regels wel bekend zijn. Thuisblijven bij klachten en 1,5 meter afstand houden is ondertussen wel standaard. In het zwembad hebben we echter te maken met aanvullende regels, zo maar een opsomming:

 • tijdblokken voor in- en uitlopen;
 • éénrichtingsverkeer;
 • contactloos betalen;
 • snel afspoelen en niet douchen;
 • alleen meelopen als zwemmer geholpen moet
  worden met omkleden

Onze coronacoördinatoren zijn herkenbaar aan een geel veiligheidshesje. Volgt u alstublieft hun aanwijzingen op. Volg ook aanwijzingen van
andere kaderleden of zwembadpersoneel op.

In het water is de 1,5 meter regel niet van kracht, maar buiten het zwemwater voor 18 jaar en ouder wel! Houd hier rekening mee.

Coronaprotocol

Lees ons coronaprotocol om te weten te komen welke maatregelen wij hebben getroffen.

Lees meer
Net terug van vakantie?

Ben je net terug van vakantie? En kom je uit een gebied waarvan is geroepen dat je dan in zelfquarantaine moet (code oranje en sommige gele gebieden) blijf dan nog twee weken weg uit het zwembad.

Mocht jij je hier niet aan houden, dan lopen wij het risico dat er een uitbraak komt, een uitbraak die ervoor zal zorgen dat het zwembad gesloten wordt en de activiteiten weer stil komen te liggen.

Toegang

Er zijn tijdblokken voor het in- en uitlopen van het zwembad en het gehele pand. Deze zijn heilig! Buiten deze blokken is het niet meer mogelijk het zwembad te betreden en de les te volgen. Zorg dus dat u of uw zwemmer op tijd aanwezig bent/is en vertrek tijdig van huis. Beter te vroeg bij het zwembad dan te laat. Te laat betekent geen les of zwemmen. In de hal worden groepen verzameld en naar boven begeleidt. Hier zal de ledenpas worden gescand. Er zullen geen muntjes worden verstrekt. Contributiebrieven zullen worden uitgereikt. Zwemmers zullen naar de kleedkamers worden doorgestuurd. En zeker belangrijk: het is niet toegestaan in het pand te blijven als u niet zwemt! Niet in de horeca (gesloten), niet op de tribune, niet in kleedkamers en niet in de gangen.

Contributie en compensatie

Voor de periode 16 maart t/m 30 april zullen wij nog met een compensatieregeling komen. Veel onzekerheden zijn ondertussen weggenomen, maar er zijn nog enkele aspecten waardoor we nog geen volledig beeld hebben van de gevolgen. Voor de periode 1 mei t/m 31 augustus berekenen we geen contributie. Door u betaalde bedragen voor mei en juni worden voor september en oktober verrekend. Vanaf 1 september zal de contributie weer betaald moeten worden. Betaalt u alstublieft zo spoedig mogelijk de u in rekening gebrachte contributie. Vanwege de Coronamaatregelen is betalen met contant geld helaas niet mogelijk! U moet pinnen of via internetbankieren betalen.

E-mail, website en facebook

Wij hebben de afgelopen periode u zoveel mogelijk geprobeerd op de hoogte te houden via e-mail, Facebook en onze website. Niet van iedereen is een werkend e-mailadres of telefoonnummer bekend. Hopelijk heeft u via onze website of Facebookpagina toch enigszins de berichten kunnen volgen.

Een e-mailadres en telefoonnummer zijn van belang om u te kunnen informeren als er een uitbraak is geconstateerd, er onverwacht lessen uitvallen of er een noodzaak is om u te informeren. Geeft u alstublieft ons zo spoedig mogelijk uw huidige werkende e-mailadres en telefoonnummer door. Dit kan via het contactformulier, in het zwembad bij de verenigingsbalie, of via een mail aan secretaris@zwemmenrz.nl. Vermeld daarbij de naam van de zwemmer, de relatiecode (te vinden op de ledenpas), uw naam (als u niet de zwemmer bent), uw mailadres en uw telefoonnummer.

Plezier in zwemmen en snorkelen
Ondanks alle maatregelen hopen we dat alle zwemmers het plezier in zwemmen en snorkelen zullen beleven. De instructeurs en vrijwilligers zullen er alles aan doen om de afbeelding hiernaast in het water terug te zien! Tot in het zwembad en onze volgende nieuwsbrief.
Contributie

In de vorige brief hebben wij jullie geïnformeerd over de voorlopige staking van diverse activiteiten. Wij hebben daarin ook aangekondigd iedereen te laten weten hoe wij dan met de contributie om zouden gaan. In deze brief leggen wij nu uit tot welke regeling wij hebben besloten.

Wij zijn blij met de medewerking van het Sportbedrijf Rotterdam om geen betaling te verlangen voor de dagen dat wij geen gebruik hebben kunnen maken van het zwembad. Dit geeft ons de kans de onderstaande regeling aan te bieden.

Besluit

Iedereen is contributie plichtig tot en met 30 april 2020. Ook degenen die omwille van de corona maatregelen hebben opgezegd per 1 april of 1 mei.
De betalingen voor de periode van 16 maart tot en met 30 april gebruiken wij voor alle doorgelopen kosten.

Automatisch betalen

Betaalt u automatisch? Zet deze dan direct stop tot u weer van ons te horen krijgt dat er betaald moet gaan worden. U krijgt 2 weken voor het starten van de activiteiten daar bericht over.
Al betaald voor activiteiten vanaf 1-5-2020?
Reeds gedane betalingen beschouwen wij als voorschot voor de eerstvolgende te betalen periode.
Indien er is/wordt opgezegd heeft u recht op geld terug voor de periode vanaf 1 mei 2020. Terugbetaling geschiedt op uw verzoek. Doe dit voor 1 juli 2020. Indien u niet om terugbetaling verzoekt beschouwen wij het teveel betaalde bedrag als donatie. U zou de vereniging daar in deze tijden een groot plezier mee doen.

Achterstanden

Wie nog achterstanden heeft krijgt een factuur en betaalverzoek voor het volledige achterstallige bedrag tot 1 mei 2020. Verzoek deze zo spoedig mogelijk te betalen. De contributie van april is inclusief de verhoging waartoe in de algemene ledenvergadering van 24 februari 2020 is besloten.

Wij verzoeken 2 maal tot betaling. Als de betaalperiode van de 2e herinnering verlopen is schrijven wij het lid waarvoor niet betaald is uit. Inschrijven kan daarna alleen als het achterstallige bedrag betaald wordt. Er zal dan ook weer € 15,00 inschrijfgeld betaald moeten worden.
Als het achterstallige bedrag groot is mag er ook in meerdere termijnen betaald worden. Voorwaarde die wij hierbij stellen is dat op 1 augustus 2020 het volledige achterstallige bedrag betaald is.
Voor wedstrijdzwemleden zullen andere regels gelden als zij weer deelnemen aan trainingen.

Leden met Jeugdfonds, Meedoen, SportMEE of andere ondersteuners

Diegenen die ondersteuning krijgen van Stichting Meedoen in Rotterdam, Jeugdfonds Sport en Cultuur, SportMEE of de gemeente, krijgen de factuur voor de eigen bijdrage en eventueel in te dienen factuur voor de ondersteuning via mail en post thuis gestuurd. Verzoek is de ondersteuning zo spoedig mogelijk door tussenkomst van de intermediair aan te vragen. Voor de eigen bijdrage wordt een evenredig deel verwacht tot 1 mei 2020. De periode van de ondersteuning zal met de termijn waarin niet gezwommen is verlengd worden.
Krijgen wij voor 1 augustus geen bericht van de ondersteuning zullen wij het openstaande bedrag op het lid zelf verhalen.

Lidmaatschap beëindigen?

Wij zouden het jammer vinden, maar kunnen ons voorstellen dat u het lidmaatschap wilt opzeggen. Opzeggen moet voor 15 juni 2020. Als er wordt/is opgezegd en later weer ingeschreven wordt zal weer inschrijfgeld worden gevraagd en mogelijk sprake zijn van een wachtlijst. Opzeggen na 15 juni kan alleen met inachtneming van een volle kalendermaand opzegtermijn.
Opzeggen kan door middel van een email aan ledenadmzwemmenrz.nl. Vermeld hierin duidelijk voor wie er wordt opgezegd. Vermeld ook de relatiecode (u vindt deze op de ledenpas of facturen altijd 7 karakters en beginnend met 3 letters en 3 cijfers XXXnnnX).

Geen e-mail?

Bekend is dat onze e-mailberichten in de spamfolders terecht kunnen komen. Check alstublieft de spamfolder en markeer e-mailberichten van zwemmenrz.nl als veilig.
Het kan ook zijn dat wij geen of een onjuist e-mailadres van jullie hebben. Graag ons zo snel mogelijk uw e-mailadres bekend stellen. Dit scheelt ons veel portokosten.

Wedstrijdzwemmen:

Als het goed is kan elke wedstrijdzwemmer weer trainen vanaf 26-5-2020. Er gelden de nodige afstandsregels, looprichtingen en een aanmeldingsregel. Er zal zullen ook aangepaste trainingstijden en trainingsmomenten van toepassing zijn.
Zodra de definitieve momenten met het zwembad afgestemd zijn zal hierover gecommuniceerd worden. We kunnen ons voorstellen dat men nog niet wil gaan trainen. Wie niet traint betaalt vanaf 1 mei geen contributie tot het eerste moment dat de zwemmer wel deelneemt aan trainingen. Vanaf dat moment gaat de (eventuele aangepaste) contributie in.

Leszwemmen, Snorkelen, Banenzwemmen:

Deze activiteiten hebben wij vanwege alle maatregelen en de algemene veiligheid van zwemmers en instructeurs tot 1-9-2020 gestaakt. Wij gaan ervan uit dat wij iedereen vanaf die datum weer welkom kunnen heten. Uiteraard onder het voorbehoud dat rond die tijd de maatregelen niet weer verscherpt zijn of weer (een vorm) van sluiting van toepassing is.
Afhankelijk van de op dat moment geldende regels kan de programmering van activiteiten eventueel aangepast zijn. Wij hopen echter dat we vanaf dat moment weer kunnen starten als vanouds.
Mocht een aanpassing van de activiteiten noodzakelijk zijn, laten we dat ruimschoots van te voren weten. De contributie gaat dan ook weer vanaf dat moment in. 2 weken van tevoren krijgt u een email met een betaalverzoek. Wij stellen het op prijs als u de betaling op dat moment ook zo snel mogelijk verzorgt zodat voor 1 september de contributie betaald is. Wij vragen u de betalingen bij voorkeur automatisch te doen. Dit zorgt er voor dat er in het zwembad minder tijd verloren gaat aan de betalingen via pin of contant (mits dat op dat moment weer mag).

Compensatie

Wij zijn ons bewust van het feit, dat we op dit moment nog geen compensatie bieden voor de periode 16 maart tot en met 30 april 2020. Het is op dit moment nog niet mogelijk, goed inzichtelijk te krijgen welke financiële consequenties de tijdelijke sluiting heeft. We hebben ons gemeld voor de regeling tegemoetkoming schade COVID-19. Zoals eerder aangegeven, zullen wij transparant in de financiële consequenties zijn. Wij vragen jullie dan ook nog even geduld te hebben totdat wij een volledig beeld van de financiën hebben.

Vragen

Heeft u vragen, schroomt u dan niet ons te bellen of te e-mailen. Krijgt u ons niet meteen te pakken, spreek dan de voicemail in of stuur ons een emailbericht.
Telefoon: 06-57625264, Email: contributieadm@zwemmenrz.nl

Woensdag 6 mei is aangekondigd dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Echter is dit niet zoals in de oude situatie, maar met inachtneming van richtlijnen van de RIVM, NOC-NSF en de KNZB. Wat dit voor ons betekend, heeft het bestuur onderzocht en besproken met het zwembad en samenwerkingspartners.

Het zwembad

Zwemcentrum Rotterdam heeft onderhouds- en verbeterwerkzaamheden naar voren gehaald. Deze worden normaal in de zomervakantie uitgevoerd, maar konden door de sluiting eerder gedaan worden. Deze werkzaamheden duren nog tot maandag 25 mei. Dit betekent dat we pas vanaf 26 mei weer kunnen zwemmen.

Voor de verschillende groepen hebben we de mogelijkheden en onmogelijkheden uitgesplitst. Ook hebben we informatie over 1 september, de contributie en algemene spelregels.

Zwemles en snorkelen voor kinderen en volwassenen

Onder de huidige richtlijnen zijn wij van mening dat we niet veilig en effectief zwemles kunnen geven. Dit geldt zowel voor de kinderen als voor de volwassenen. Dit heeft de volgende redenen:

 • Voor de ondiepe baden is het belangrijk om leszwemmers te ondersteunen en begeleiden. Hiervoor zouden we hulpmiddelen kunnen gebruiken, maar uit diverse onderzoeken en eigen ervaring is gebleken dat de zwemmer dan van de hulpmiddelen afhankelijk wordt en het moeilijk is dit af te leren. Daarnaast kunnen de hulpmiddelen een bron van infectie worden.
 • Voor alle andere baden is het belangrijk om bewegingen voor te doen en te corrigeren. Voordoen en filmpjes ervan laten zien werkt niet altijd waardoor de instructeur de beweging fysiek moeten verbeteren. Middels de 1,5 meter regel is dit niet mogelijk.
 • Ook moeten zwemmers tot 12 jaar gescheiden blijven van zwemmers ouder dan 12 jaar en het aantal zwemmers moet beperkt blijven. Hiervoor is het nodig om de badjes op een ander moment les te geven. Aangezien er veel kinderen uit hetzelfde gezin bij ons zwemmen en in verschillende badjes zitten betekent dit dat er gewacht moet worden. Aangezien de horeca en tribune nog gesloten zijn is dit in het zwembad niet mogelijk.
 • Voor het snorkelen wordt veelal gebruik gemaakt van gedeeld materiaal. Deze kunnen we nu niet gebruiken om besmettingen te voorkomen.
 • De openstelling van zwembaden komt voor iedereen als verrassing en is onder voorbehoud dat er geen nieuwe (grote) uitbraken zijn. Het is veel werk om onder deze onzekere omstandigheden het leszwemmen aan te bieden. Ook is het zonde om kinderen blij te maken dat ze weer mogen zwemmen, terwijl de kans op het opnieuw annuleren door een nieuwe uitbraak zeker aanwezig is.
 • Het afzwemmen kan niet meer plaatsvinden. Mochten we ondank het bovenstaande toch weer gaan zwemmen, dan kan er nog niet voor de zomervakantie afgezwommen worden. Door het plotseling en langdurig uitvallen van de lessen gaat de zwemtechniek achteruit en is de kans groot dat handelingen verleerd zijn. Ook handelingen en technieken die nog niet behandeld waren moeten nog behandeld worden. Binnen de 6 á 7 weken die we nog kunnen zwemmen, kunnen we dit niet (opnieuw) aanleren en afzwemmen.

Om deze redenen en rekening houdend met de veiligheid en gezondheid van de zwemmers en instructeurs, vinden wij het daarom beter om te wachten met het opstarten van het leszwemmen en de snorkellessen tot na de zomervakantie: 1 september*.

Wedstrijdzwemmen en techniekzwemmen

Onder de richtlijnen die opgesteld zijn kunnen we met kleinere groepen en volgens enkele regels weer beginnen met trainen.

Landtraining
Helaas is het zwembad nog gesloten tot 25 mei, maar tot die tijd zullen er landtrainingen plaatsvinden. Deze vinden plaats op het terrein waar ons clubhuis staat. Deze trainingen vinden plaats op maandag, donderdag en zaterdag. Informatie over de tijden en aanmelden voor deze trainingen krijgen jullie via de mail. Mocht je onverhoopt hierover geen mail ontvangen hebben neem dan contact op met je trainer of Lars.

Het clubhuis zelf is dicht, let daarom goed op het volgende:

 • Ga thuis al naar het toilet, alleen bij nood mogen de toiletten in het clubhuis gebruikt worden;
 • Neem voor jezelf een of meerdere gevulde bidons mee;
 • Neem je eigen matje mee;
 • Kom naar het clubhuis toe in sportkleding, er zijn geen omkleedfaciliteiten;
 • Volg de spelregels van NOC-NSF en de aanwijzingen van de trainers en vrijwilligers.

Zwemtrainingen

26 mei kunnen we de zwemtrainingen weer hervatten. Dit gebeurt nog niet volgens hetzelfde schema als voor de stillegging. Zwemmers tot 12 jaar trainen op andere dagen dan zwemmers boven de 12 jaar. De trainingen zullen zoveel mogelijk plaatsvinden op ongeveer dezelfde tijden, maar er zullen er wel minder zijn dan normaal. Aangezien er geen wedstrijden meer zijn dit seizoen, zijn de trainingen voornamelijk bedoeld voor het onderhouden van de conditie. Het schema en regels voor deze trainingen zullen later via de mail bekend gemaakt worden.

Banenzwemmen

Het banenzwemmen kan weer hervat worden. Hiervoor kunnen wij maatregelen treffen om dit veilig weer te kunnen doen. Omdat dit maar een klein aantal zwemmers treft, hebben wij hun gevraagd of zij weer willen zwemmen onder de geldende richtlijnen. De banenzwemmers hebben hiervan afgezien. Hierdoor hebben we besloten ook het banenzwemmen pas na 1 september weer op te starten.

1 september: hervatting activiteiten

Op basis van de roadmap van de overheid is bekend dat we naar verwachting 1 september alle activiteiten weer kunnen opstarten. Dit is echter wel onder de voorwaarde dat er geen nieuwe (grote) uitbraken zijn. Tegen die tijd zullen wij ook opnieuw communiceren of we 1 september daadwerkelijk alles weer op kunnen starten.

Contributie en compensatie

Wij begrijpen het heel goed dat jullie vragen hebben over de contributie en mogelijke compensatie. Op dit moment zijn wij de laatste overzichten aan het maken en opties aan het door bespreken en rekenen. Wij hopen jullie hier over een week (contributie) of de volgende update (compensatie) meer te kunnen vertellen.

Algemene spelregels hervatte activiteiten

Vanuit de sportbonden zijn er spelregels opgesteld om veilig te kunnen sporten. Deze spelregels hanteren wij ook tijdens de activiteiten die weer opgestart zijn. Ook vragen we jullie deze spelregels te hanteren als je zelf sport of buiten zwemt.

Update 24 april 18:10: maatregelen verlengd tot 20 mei

De aangekondigde regelingen voor het opstarten van sport voor kinderen, geldt helaas alleen voor buitensporten. Hierdoor blijven de lessen en trainingen geannuleerd tot op zijn minst 20 mei.

Update 6 april 11:30: een brief van de voorzitter omtrent het coronavirus en de contributie
De eerder aangekondige maatregelen zijn vooralsnog van kracht tot 28 april. Vandaag heeft de voorzitter een brief aan iedereen verzonden over de gevolgen van de coronavirus, en wat dat betekent voor de contributie. Heeft u de e-mail gemist? Lees hem dan hier.

Update 24 maart 10:00: verlenging maatregelen tot 1 juni

Gisteren heeft de overheid na overleg bekend gemaakt dat de maatregelen aangescherpt en verlengd worden. Dit betekent dat alle zwemlessen en -trainingen tot 1 juni niet door zullen gaan. Voor wedstrijdzwemmers zullen natuurlijk ook de wedstrijden tot 1 juni niet doorgaan. Wij vinden het jammer dat we jullie niet kunnen zien en hopen dat iedereen gezond is, blijft en we jullie na de maatregelen weer gezellig in het zwembad kunnen zien.

Afzwemmen ABC, zwemvaardigheid en snorkel diploma’s 

Helaas betekent deze verlenging ook dat er voor de start van de zomervakantie helaas niet meer afgezwommen kan worden voor een zwemdiploma. Tussen de laatste lessen en het moment dat we (hopelijk) weer mogen starten zit helaas te veel tijd. Doordat de kinderen ook niet kunnen zwemmen om de zwemslagen en handelingen bij te houden, zullen deze helaas voor een deel verleerd zijn. Dit zullen we opnieuw moeten aanleren, dan wel verbeteren. Helaas is dat niet mogelijk binnen de 6 zwemlessen die we dan nog zouden kunnen geven.

Update 16 maart 15:30: verlenging maatregelen tot 6 april 

Afgelopen zondag heeft de overheid bekend gemaakt de maatregelen tegen het coronavirus te verlengen. Hierdoor blijven al onze zwemactiviteiten geannuleerd tot op zijn minst 6 april.

Update 13 maart 11:20: Annulering alle zwemactiviteiten bij ZRZ
Na de bekendmaking van nieuwe maatregelen, advies van de KNZB en omdat wij de veiligheid en gezondheid van onze leden en bezoekers erg belangrijk vinden, hebben wij besloten om per direct alle lessen en trainingen op zijn minst tot 31 maart te annuleren. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 06-57625264info.algemeen@zwemmenrz.nl of het contactformulier.

Update 12 maart 18:00: nieuwe maatregelen 

Vandaag zijn nieuwe maatregelen bekend gemaakt door de regering, KNZB en het zwembad. Wat dit voor onze lessen en trainingen betekend gaan wij nu zo snel mogelijk onderzoeken. Zodra er meer bekend is zullen wij dit aan jullie bekendmaken. Hou hiervoor dit berichtFacebook en uw telefoon in de gaten!

Eerdere berichtgeving 9 maart
Het aantal besmettingen met het coronavirus in onze regio neemt toe. Er is geen reden tot paniek. Wel is het belangrijk dat we allemaal de adviezen van het RIVM volgen om verdere besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. Wij vragen (ouders/verzorgers van) leden, trainers en kaderleden daarom niet naar het zwembad te komen en thuis te blijven om uit te zieken als:
 • Je koorts (meer dan 38 graden Celsius) hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid).
 • Je in gebieden bent geweest waar het coronavirus heerst en verkoudheidsklachten of koorts hebt. Het gaat om deze gebieden:
  • China (inclusief Hong Kong en Macau)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino- Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
Heb je in de afgelopen twee weken contact hebt gehad met iemand met het coronavirus? Neem dan eerst telefonisch contact op met je huisarts voor advies. Op de website van het RIVM (https://www.rivm.nl/) vind je de meest actuele informatie en antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus.

Coronaprotocol v4.0

In het coronaprotocol beschrijven wij welke maatregelen wij nemen om een covid-19 besmetting tijdens onze activiteiten te voorkomen.

Lees meer

Coronavirus en contributie, een brief van de voorzitter

coronavirus

Belangrijk, met deze brief informeren wij jullie over hoe wij met de contributie om zullen gaan. Het zijn rare tijden. De maatregelen om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen zorgen voor een hele bijzondere situatie. Een situatie waar niemand van ons ooit eerder mee te maken heeft gehad. Ik hoop werkelijk dat iedereen van jullie en jullie gezins- en familieleden gezond en wel zijn. 1Dat jullie de maatregelen opvolgen en alleen bij noodzaak het huis verlaten. Ik hoop jullie na deze bizarre tijd allemaal weer te zien.

Lees verder

Mededeling contributies 2020-2021

Voor onze diensten betaalt u als lid van de vereniging Zwemmen Rotterdam-Zuid contributie. Die contributie gebruiken wij voor het betalen van alle kosten van de vereniging. Denk hierbij aan het badwater waar we in leszwemmen of trainen, belastingen, water en elektra voor het clubhuis en verzekeringen die betaald moeten worden.

Afgelopen 2 jaar zijn diverse prijzen omhoog gegaan. We hebben er helaas allemaal mee te maken. Vorig jaar is bijvoorbeeld het lage BTW tarief met 3% verhoogd. Dit tarief wordt onder andere gebruikt voor het badwater waar we allemaal gebruik van maken voor onze zwemactiviteiten. Dit badwater is afgelopen jaren in totaal 12% duurder geworden ten opzichte van de prijzen van 2017, het jaartal waarin de contributies die we nu hanteren zijn vastgesteld. Onze contributies hebben we sinds 1-1-2018 niet meer aangepast en de som van de contributie is nu niet meer voldoende om alle (gestegen) kosten te dekken.

24 februari jongstleden is de Algemene Vergadering (verder AV) van de vereniging gehouden. Hier is door het bestuur uitleg gegeven over de kosten en tekorten van de afgelopen 2 jaren. We zijn met het in gebruik nemen van het nieuwe zwembad ook meer water gaan huren voor onze activiteiten. Hiermee bedienen we zowel leszwemmen als wedstrijdtrainingen met een flinke uitbreiding aan uren en mogelijkheden. Met het badwater betalen wij ook mee aan de kosten van de trainers voor het techniek- en wedstrijdzwemmen.

Door het bestuur is bij de AV aangegeven dat het noodzakelijk is dat alle contributies verhoogd worden om de kosten weer te kunnen dekken. De AV heeft ingestemd met de voorstellen van het bestuur en heeft de ingangsdatum van de nieuwe contributies vastgesteld op 1 april 2020.

Vanaf die datum zullen alle contributies dan ook verhoogd worden. Iedereen krijgt hierover dit bericht en waar nodig een factuur of aangepaste factuur voor de nieuwe contributies. Waar nodig zullen persoonlijke voorstellen gedaan worden over een eventuele stapsgewijze verhoging.

Wat zijn nu de nieuwe contributies?

Hieronder vinden jullie de nieuwe bedragen terug. Het kan zijn dat je niet zeker weet welke bedrag voor jou van toepassing is. Vraag dan bij de kassier of de contributieadministratie na welk tarief voor jou geldt of wacht op de volgende factuur.

Mocht de verhoging reden zijn om te stoppen met de activiteiten waar voor ingeschreven is dan vernemen we dit graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 27 maart 2020. Let op! Dit moet altijd met een uitschrijfformulier gebeuren! Een simpel mailtje of mededeling bij de kassa is niet voldoende en wegblijven is zeker niet de manier.

Wist je dat je…

 • met de Rotterdampas eenmaal per jaar € 25,00 korting contributie krijgt?
 • via Jeugdfonds Sport en Cultuur een bijdrage tot € 280,00 kunt vragen of
 • via Stichting Meedoen in Rotterdam een bijdrage van € 250,00 kunt vragen?
 • wij open staan voor andere ondersteunende initiatieven?
 • de contributie vooraf moet betalen zodat de rekeningen achteraf betaald kunnen worden?

Nieuwe contributiebedragen

De nieuwe contributies vanaf 1-4-2020, te betalen in 10 gelijke maandtermijnen: per 1 januari, 1 februari, 1 maart, 1 april, 1 mei, 1 juni, 1 juli, 1 september, 1 oktober, 1 november 4 gelijke kwartaaltermijnen: per 1 januari, 1 april, 1 juli, 1 oktober.

Activiteit

Per Maand

Per kwartaal

Opmerking bij activiteir

Leszwemmen
- Jeugd

€ 42,50

€ 106,25

Lessen van 45 minuten op woensdag of vrijdag

- Volwassenen

€ 38,50

€ 96,25

Lessen van 30 minuten op vrijdag

Snorkelen*

€ 42,50

€ 106,25

Lessen van 45 minuten op woensdag

Extra activiteit*

€ 19,50

€ 58,50

Geldt voor de 2e of 3e activiteit. Duurste activiteit is altijd de eerste activiteit.

Banzenzwemmen *

€ 30,00

€ 75,00

1 uur zwemmen op vrijdag

Wedstrijdzwemmen **
- 1 uur per week

€ 46,50

€ 116,25

Techniek- of wedstrijdzwemmen, zwemacademie, active groepen

- 2 tot 3 uur per week

€ 57,50

€ 143,75

Techniek- of wedstrijdzwemmen zwemacademie, active groepen

- 3,5 uur per week

€ 74,25

€185,65

Wedstrijdzwemmen L2T,T2T,T2C performance groepen

- 4 tot 6 uur per week

€ 96,25

€ 240,65

Wedstrijdzwemmen L2T,T2T,T2C performance of elite groepen

- 6,5 uur per week

€ 108,90

€ 272,25

Wedstrijdzwemmen L2T,T2T,T2C elite groepen

* Deze contributies worden in ieder geval niet meer gewijzigd tot 1-4-2021.

** Deze contributies zullen niet meer gewijzigd worden tot 1-10-2021. Dit in verband met afspraken met onze samenwerkingspartner op het gebied van wedstrijdzwemmen.

Zwemmen in maart

zwembad ijsselmonde

Wij maken gebruik van één van de mooiste zwembaden van Rotterdam. Helaas komt daarbij kijken dat het zwembad geregeld voor ons gesloten is voor evenementen. Eind van deze maand vindt het Olympische Kwalificatie Toernooi Waterpolo plaats in Zwemcentrum Rotterdam. Het zwembad is daardoor voor ons gesloten. Gelukkig hebben we samen met het Sportbedrijf Rotterdam een alternatief gevonden: Zwembad IJsselmonde.

Lees verder

Uitnodiging Algemene Vergadering 24 februari 2020

Algemene vergadering

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Vergadering 2020.
Deze vergadering zal het huidige bestuur verantwoording afleggen over de boekjaren 2018 en 2019. Wij vragen u zich, aan- dan wel af te melden via het formulier onderaan deze pagina of per email aan secretaris@zwemmenrz.nl.

De vergadering zal op maandag 24 februari 2020 om 20:00 uur in het Clubhuis van ZRZ aan de Korperweg 18 (3084 NC) in Rotterdam gehouden worden. Inlopen vanaf 19:30 uur.

Documenten worden ongeveer 2 weken vooraf aan de AV via email beschikbaar gesteld en zullen op de AV aanwezig zijn.
Wij vragen de stukken vooraf door te lezen en vragen/opmerkingen zo veel mogelijk vooraf via email aan secretaris@zwemmenrz.nl bekend te stellen.

Agenda
 1. Opening
 2. Ingekomen stukken en mededelingen
 3. Notulen AV 17 mei 2018
 4. Verantwoording
  1. Jaarverslagen 2018
  2. Rekening 2018 en verslag financiële commissie
  3. Decharge bestuur 2018
  4. Jaarverslagen 2019
  5. Rekening 2019 en verslag financiële commissie
  6. Decharge bestuur 2019
Pauze
 1. Invulling vacatures
  1. Bestuur*
  2. Commisies*
 2. Begroting 2020, Contributies 2020-2021
 3. Rondvraag
 4. Sluiting

* Voor het bestuur en financiële commissie worden kandidaatleden gezocht! Heb jij wat tijd beschikbaar en wil jij bijdragen aan het versterken van het bestuur of de financiële commissie? Dan zoeken we jou! Je zou de vereniging en haar leden een groot plezier doen. Info over deze agendapunten:

Ad 5.1 bestuur

De volgende bestuursleden zijn in 2019 volgens schema en om privéredenen afgetreden:   Danny Maasland, Patricia Pelk De volgende bestuursleden zijn in 2020 volgens schema aftredend:  Eric Reynart, Fija Reynart

Deze aftredende bestuursleden hebben zich opnieuw verkiesbaar gesteld.
Het volgende bestuurslid wenst tussentijds af te treden en is derhalve niet opnieuw verkiesbaar: Ruud Hoppenbrouwer

De voorzittersfunctie is ad interim door Eric Reynart ingevuld. Deze functie is dan ook vacant.

Volgens statuten moeten wij minimaal 5 bestuursleden hebben. Medio 2019 was het bestuur nog maar 4 personen en met het aftreden van Ruud Hoppenbrouwer daalt het aantal zelfs naar 3 leden. Daarom zoeken wij nieuwe bestuursleden!
De voorzitter is het enige bestuurslid dat door de AV in functie moet worden benoemd.
Overige functies en portefeuilles worden binnen het bestuur onderling verdeeld.
Wat zoeken wij in een bestuurslid? Zeker geen verplichting maar het helpt om enige bekendheid  met de zwemsport en het besturen te hebben. Voor de rol van voorzitter moet de kandidaat o.a. kunnen verbinden en netwerken en niet vies zijn van aanwezigheid bij activiteiten van de vereniging en vertegenwoordiging bij externe bijeenkomsten.
Voor de rol van secretaris moet de kandidaat enige vorm van bekendheid met computerwerken hebben (veelal mail en tekstverwerking) en niet bang zijn voor contacten met externen.

Kandidaat-bestuursleden worden gevraagd zich vóór 21-2-2020 aan te melden via secretaris@zwemmenrz.nl.

Bestuursleden per 18-05-2018:
Functie Naam Status
Voorzitter (a.i.) Eric Reynart Aftredend bestuurslid (2020)
Secretaris Patricia Pelk Aftredend bestuurslid (2019)
Penningmeester Petra de Bel Zittend bestuurslid (2021)
2e Penningmeester Fija Reynart Aftredend bestuurslid (2020)
Lid Danny Maasland Aftredend bestuurslid (2019)
Lid Ruud Hoppenbrouwer Aftredend bestuurslid (2021)

(tussen haakjes het jaartal van aftreden volgens schema).

Ad 5.2 financiële commissie

Door uitstel van de AV van 2019 is er geen nieuw FC lid benoemd.
De volgende leden van de financiële commissie treden volgens schema af:
Erling Ouweneel in 2019 en Don van Nieuwenhuize in 2020

Kandidaat-leden voor de financiële commissie worden gevraagd zich vóór 21-2-2019 aan te melden via secretaris@zwemmenrz.nl.

Financiële commissie per 18-05-2018:
Erling Ouweneel Aftredend (2019)
Don van Nieuwenhuize Aftredend (2020)
Reserve: Vacant

(tussen haakjes het jaartal van aftreden volgens schema).

WIJZIGING: activiteiten vrijdag 19 juli

Roosterwijziging

In verband met onderhoud en bijscholing is het zwembad vrijdag 19 juli helaas gesloten. Alle zwemlessen, banenzwemmen en De Nieuwe Kans komen die avond dan ook te vervallen.

Omdat dit de laatste lessen/ trainingen voor de vakantie zouden zijn, willen we jullie graag de optie geven om op woensdag 17 juli te komen zwemmen. Het ouder en kind zwemmen voor leszwemmen (kinderen) gaat gewoon door.

De zwemlessen voor kinderen en volwassenen vinden plaats van 18:45 tot 19:45 (18:30 melden bij de kassa).
Zwemmers voor het Banenzwemmen en De Nieuwe Kans zijn welkom van 19:45 tot 20:45 (19:30 melden bij de kassa).

Hopelijk tot woensdag, en anders alvast een fijne vakantie!

Nieuwsbrief – 2019.1

Voor je het weet is er al weer een half jaar voorbij. Hoog tijd voor een nieuwsbrief met info van de afgelopen en de aankomende periode. Diplomaronde april 2019. Voor wie het gemist heeft, in april was er een diplomaronde waarbij alle kandidaten met vlag en wimpel zijn geslaagd voor hun A B, C of Zwemvaardigheid 1 of 2 diploma…

Lees verder