Gelijk naar de inhoud

Nieuwsbrief – 2019.1

Voor je het weet is er al weer een half jaar voorbij. Hoog tijd voor een nieuwsbrief met info van de afgelopen en de aankomende periode.

Diplomaronde april 2019

Voor wie het gemist heeft, in april was er een diplomaronde waarbij alle kandidaten met vlag en wimpel zijn geslaagd voor hun A B, C of Zwemvaardigheid 1 of 2 diploma. Met een gedelegeerde van de Nationale Raad Zwemveiligheid als toeschouwer werden de diverse slagen en verrichtingen nagenoeg foutloos getoond. Het rapport van de gedelegeerde was duidelijk: de nationale diploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid werden terecht uitgereikt. Een teken dat wij de lessen ook op orde hebben en de kwaliteitsnormen van het diploma waar maken.

Vakantie en bijzondere dagen

Nog even en het is weer zomervakantie. Onze regio is dit jaar als laatste aan de beurt.

Wij hopen dat iedereen straks van een heerlijke zonovergoten vakantie kan genieten en veilige zwemmomenten kent. Vanwege de zomervakantie zijn er geen lessen in de periode 20 juli tot en met 1 september.
De laatste lessen? Op woensdag 17 en vrijdag 19 juli met ouder en kind zwemmen! De eerste lessen na de vakantie? Woensdag 4 en vrijdag 6 september.

Let op! 3 juli is er een aangepaste badindeling ivm een waterpolotoernooi. Wij laten de lessen door gaan. Maar alle lessen vinden plaats in het 25m bad en u mag in het bad kijken langs de badrand.
Wel blootvoets of met blauwe schoentjes die u kosteloos kunt ophalen bij de receptie.

Nieuwsbrief zwemmen rotterdam-zuid opleidingen Linda
Opleidingen

Een groot deel van onze instructeurs, hoewel allen vrijwilligers, hebben een EHBO diploma, een Zwemmend Redden voor Zwembaden certificaat en in elk badje staan instructeurs met een certificaat Lesgever Zwem ABC of gelijkwaardig. Dit is een van de redenen dat wij de licentie Nationale Zwemdiploma’s hebben. Onlangs is een van onze instructeurs geslaagd voor de opleiding lesgever Zwem ABC. De opleiding is onderdeel van de beroepsopleiding voor zwembadpersoneel. Wij feliciteren Linda Goderie met het behaalde certificaat.

Goed om te weten: er zijn nog 4 instructeurs bezig met deze opleiding. Wij verwachten dat ook zij goed nieuws kunnen vertellen tussen nu en eind januari 2020.

Nieuwe flyer

Onze wachtlijst voor leszwemmen kan wel weer wat nieuwe namen gebruiken.
Ook is er bij sommige groepen weer plaats voor instroom van nieuwe leden.
We hebben dan ook een nieuwe flyer ontwikkelt om onze vereniging te promoten en hopen dat jullie deze mee willen nemen en op diverse plaatsen ‘reclame’ voor ons willen maken. Want leren zwemmen is leuk en kunnen zwemmen is nog veel leuker als dat met vriendjes en vriendinnen kan. Bij de receptie liggen volop flyers om mee te nemen. Schroom niet en deel ze uit in de klas of bij familie, hang ze op bij de supermarkt, groenteboer of wijkgebouw. Help jij mee ons nog beter in de wijken rondom het zwembad zichtbaar te maken en vele zwemmers zwemveilig te krijgen?

vertrouwenscontactpersoon_veiligersportklimaat_logo
Gedragsregels

Wij volgen de gedragsregels van de zwembadbranche, Nationale Raad Zwemveiligheid, KNZB en NOC/NSF. Wij hebben daartoe een vertrouwenscontactpersoon (vcp) aangesteld die hiervoor speciaal opgeleid is. Binnenkort komt er een tweede bij.
De vcp is er voor alle vragenwaar sprake kan zijn van ongewenst gedrag.
Het contact is altijd vertrouwelijk. Contact is mogelijk via telefoon 06-42551592 (Linda Goderie) of emailadres vertrouwenscontactpersoon@zwemmenrz.nl.
Maar regels gelden niet alleen voor ons. Ook onze leden en aanhang hebben regels te volgen. Deze hebben wij verwoord in de statuten en huisregels van de vereniging. Alles voor een leuke en veilige zwemles of training en een sociaal veilige omgeving voor alle leden. U kunt ons beleid en gedragsregels voor leden en bezoekers nalezen op deze pagina.

Wedstrijdafdeling

U heeft het misschien niet zo 1,2,3 in de gaten, maar wij zijn geen zwemschool maar een zwemvereniging. Wij hebben ook een wedstrijdafdeling die uit komt in diverse wedstrijden onder de naam Rotterdam Swimming. Wist u dat: Rotterdam Swimming voor het 3e jaar op rij gepromoveerd is en volgend seizoen landelijk mee dingt naar de ereplaatsen in de nationale zwemcompetitie? Ook regionaal gepromoveerd is naar de hoogste klasse? Onze leden van jong tot oud meedoen aan regionale, landelijke en internationale kampioenschappen en wedstrijden? Wie wil dat nu niet? Heb je je B diploma dan kun je al meetrainen en zodra wedstrijdvaardig zelfs mee doen. Wil je meer informatie vraag het de instructeurs of receptie. Kijk ook eens op onze Facebook– en Instagrampagina @rotterdamswimming. Het bestuur feliciteert alle wedstrijdzwemmers met het behaalde resultaat.

Bestuur

Geen vereniging zonder bestuur. Ook ons bestuur wordt ingevuld door vrijwilligers en leden van het bestuur moeten regelmatig aftreden. Onlangs zijn 2 bestuursleden afgetreden die minder tijd vrij konden maken voor de taken die daarbij komen kijken. Wij zoeken dan ook nieuwe leden om te helpen de vereniging te besturen. Ben je een beetje handig met de computer, heb je wat tijd vrij, denk je een bijdrage te kunnen leveren aan de vereniging? Laat het ons weten! Vele handen maken licht werk. Meld je aan via secretaris@zwemmenrz.nl.
Heb je vragen over of functioneren in het bestuur? Stel ze ook gerust bij het zelfde email adres.

Contributie
Contributie

Geen lidmaatschap zonder betalingen. Geen zwemles of training zonder zwemwater. Alle kosten worden betaald vanuit de contributies die onze leden betalen. Contributies die wij graag zo laag mogelijk houden, maar door stijgende kosten als btw-verhogingen, wettelijke verplichtingen, opleidingen, enzovoorts binnenkort misschien wel moeten worden verhoogd. We laten het zo spoedig mogelijk weten.
Wat ook helpt de kosten laag te houden is op tijd betalen. We hebben dan geen papier, postzegels, enveloppen, cartridges, incassobureaus en extra tijd nodig om achter de contributie aan te gaan. Wij vragen u zo veel mogelijk de contributie voor de 1e van de maand of van een kwartaal (moment dat u kinderbijslag krijgt) te betalen, en ja dat is nooit achteraf maar vooraf!

Meer nieuwsberichten

Uitnodiging Algemene Vergadering 8 april 2024

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Vergadering 2024 (verder AV).Het huidige bestuur zal hier verantwoording afleggen over het boekjaar 2023. Wij vragen u zich via e-mail aan secretaris@zwemmenrz.nl: aan te melden als u hierbij aanwezig wilt zijn; af te melden als u hierbij niet aanwezig zult zijn. De...

Lees verder