Gelijk naar de inhoud

Nieuwsbrief 2020.1

Het jaar is ondertussen 2 maanden oud en er is meer dan genoeg te vertellen. Hierbij de eerste nieuwsbrief van 2020.

Telefoons en kleedkamers

We horen het steeds vaker. Ouders of zwemmers die zodra de training of les is afgelopen een telefoon uit de broekzakken halen en meteen gaan zitten whatsappen, sms’n of iets dergelijks. De slimme telefoons van tegenwoordig kunnen meer. Het gebruiken van dat meer kan in strijd zijn met de Wet op de Privacy, Portretrecht. enz. Maar bovenal foto’s/filmpjes maken van bijvoorbeeld omkledende medezwemmers zowel heimelijk als zichtbaar is uit den boze! Wij willen dan ook met klem melden dat telefoons in kleedkamers niet gebruikt mogen worden. Er is geen enkel moment te verzinnen waarbij het gebruik wel is toegestaan. Kleed eerst om, of ga de kleedkamer uit. Is er iemand die last heeft van telefoons in kleedkamers meldt het dan bij medewerkers van de vereniging, kassa of vertrouwenscontactpersoon (Linda Goderie, vertrouwenscontactpersoon@zwemmenrz.nl).

Social media & e-mail

In de kleedkamers zijn telefoons uit den boze, maar daarbuiten kan de telefoon, computer of tablet natuurlijk gebruikt worden voor het raadplegen van onze website-, Facebook- of Instagrampagina’s. Hier zetten wij ook altijd de laatste berichten neer over het annuleren van wedstrijden, zwemlessen, trainingen en dergelijke. Abonneer op onze pagina’s of check deze regelmatig voor het laatste nieuws. Berichten en deze nieuwsbrief proberen we ook altijd via email te versturen. Nog nooit email gehad? Geef dan een e-mailadres aan ons door

Olympisch kwalificatie toernooi waterpolo heren 15 t/m 29 maart in het Zwemcentrum

Dat wij zwemmen en trainen in één van de mooiste wedstrijdzwembaden van Nederland is natuurlijk hartstikke tof. Het zwembad is ook gebouwd voor (top)evenementen en dat die nu het zwembad aan doen is ook mooi. Meer zwemsport in Rotterdam juichen wij van harte toe. Helaas betekent het echter ook wel dat we af en toe niet terecht kunnen in het zwembad. 15 t/m 29 maart staat het grootste evenement sinds de opening van het zwembad op de kalender, het OKT Waterpolo heren. 12 landen die strijden om 2 tickets voor de Olympische spelen in Tokio, waaronder Nederland.
In deze periode kunnen wij geen gebruik maken van het zwembad omdat er vele side events aan het toernooi zijn gekoppeld. Samen met het Sportbedrijf Rotterdam en onze partners hebben wij zo veel mogelijk alternatieve locaties gevonden voor onze activiteiten. Zwemlessen op woensdag en vrijdagen gaan door, weliswaar met aangepaste tijden, in zwembad IJsselmonde. Hiervoor is/wordt een aparte brief bij de kassa verstrekt en via email verstuurd om zwemmers en ouders nader te informeren.
Wedstrijdtrainingen in de ochtenduren (met uitzondering van zaterdagen) gaan door in het doelgroepenbad van het zwembad. Avondtrainingen vinden plaats in het Van Maanenbad, Sportcentrum West, Oostelijk Zwembad en Hofbad in Den Haag. Ook hiervoor geldt dat de betrokken leden hiervoor een aparte mail of brief krijgen.

Algemene ledenvergadering 24-2-2020

Na een jaar overgeslagen te hebben door persoonlijke omstandigheden bij de dagelijkse bestuurders van de vereniging, is 24 februari de Algemene Vergadering (AV) gehouden. Met een opkomst van 27 leden de drukste sinds de oprichtingsvergaderingen in 2015. Het bestuur heeft aan de aanwezigen uitleg gegeven over de resultaten van 2018 en 2019. Helaas is er flink ingeteerd op de spaargelden van de vereniging door duurdere uitgaven aan vooral badwater, dan de som van de contributies kon dekken. De negatieve resultaten zorgen er voor dat vanaf 1-4-2020 de contributies verhoogd moeten worden. U bent of wordt hierover in een aparte brief geïnformeerd.
Naast de beslissing over contributieverhogingen is er een gedeeltelijk nieuw bestuur gekozen. 1 kaderlid en 2 leden vanuit de wedstrijdafdeling hebben zich opgeworpen het dagelijks bestuur te ondersteunen. Op de AV kon ook gemeld worden dat de elementaire commissie met 2 leden is uitgebreid zodat ook bij de afdeling leszwemmen werk gemaakt kan worden van vernieuwing.
Om de vereniging toekomstbestendig te maken is ook gesproken over de vorming van een werkgroep die het bestuur hierin adviseert en ondersteunt. Enkele leden vanuit de AV hebben zich voor deze werkgroep aangemeld. Wij kunnen echter nog wel mensen gebruiken die beschikken over vaardigheden met betrekking tot het schrijven van beleidsplannen, visie en doelstellingen.
Heb je de komende tijd een paar uur vrij, schroom dan niet je hiervoor te melden via secretaris@zwemmenrz.nl of bij de dames van de kassa. Alle hulp is welkom!

Algemene vergadering 2020
Functie van voorzitter nog steeds vacant

We hebben het al een paar keer gemeld dat we een voorzitter zoeken. We hebben enkele mensen persoonlijk benaderd. Tot op heden nog geen concrete kandidaat. 1 persoon heeft aangegeven iets te willen betekenen. Hier zullen gesprekken mee gevoerd worden, maar vooralsnog blijven we zoeken.
Eric Reynart zal voorlopig naast het secretariaat de voorzittersrol ad interim vervullen.
Wat zoeken we in een voorzitter?
In 1 volzin: Een goed communicatief vaardige man of vrouw met ongeveer 4 uur per week tijd en enige bestuurlijke en/of leidinggevende ervaring die kan delegeren, netwerken en mensen kan aansturen, verbinden, mobiliseren, motiveren en waarderen.
Kijk voor de volledige vacaturetekst op één van onze mediapagina’s (website, facebook).

Babynieuws

Één van onze instructeurs/trainers is onlangs voor de derde keer vader geworden.
Danny en Rishma, de gelukkige ouders, en Dayvanni en Serayna, de grote broer en zus, zijn erg verguld met de geboorte van Elijah Infinity David.
Het rompertje voor de jongste ZRZ telg past als gegoten. Van Danny kregen we de bijgevoegde foto.

Tot onze volgende nieuwsbrief.

Meer nieuwsberichten

Uitnodiging Algemene Vergadering 8 april 2024

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Vergadering 2024 (verder AV).Het huidige bestuur zal hier verantwoording afleggen over het boekjaar 2023. Wij vragen u zich via e-mail aan secretaris@zwemmenrz.nl: aan te melden als u hierbij aanwezig wilt zijn; af te melden als u hierbij niet aanwezig zult zijn. De...

Lees verder
Nieuwsbrief 2024.1

De eerste nieuwsbrief dit jaar. Leest u snel verder want er zijn momenten die uitvallen, er komt een Algemene Vergadering aan en nog veel meer interessante feitjes en mededelingen die we graag met u delen.

Lees verder