Gelijk naar de inhoud

Nieuwsbrief 2022.2

Nog iets meer dan een maand te gaan en dan is het weer tijd voor een periode van ontspanning, de zomervakantie. Tijd voor de tweede nieuwsbrief dit jaar.

Zomervakantie, geen zwemlessen

Gedurende de zomervakantie onderbreken wij de lessen. Onze vrijwilligers kunnen dan net als de meeste zwemleden genieten van een heerlijke periode van rust. De zomervakantie loopt gelijk met de vakantie van de basisscholen. Maar we stoppen dit jaar wel 1 week eerder.

De laatste zwemlessen voor de zomervakantie zijn dan ook op woensdag 29 juni en vrijdag 1 juli.
De eerste zwemlessen na de vakantie zijn dan weer op woensdag 24 augustus en vrijdag 26 augustus.

Waarom geen lessen in de zomervakantie?
Veel van onze kaderleden zijn vrijwilligers en ouders van jonge kinderen. Ze gaan op vakantie, naar de camping of andere leuke dingen doen. Ook veel van onze zwemleden doen dit en daardoor is het aanbod aan zwemmers en instructeurs te gering voor een doelmatige en veilige les.

We wensen iedereen hierbij alvast een lekkere zonnige en rustgevende zomervakantie en zien jullie hopelijk heerlijk uitgerust weer na de zomervakantie terug.

Zomervakantie
Laatste zwemles, Ouder- en kind zwemmen of Partner/Vriend(in) zwemmen

De laatste zwemles willen we ouders kennis laten maken met onze manier van zwemlessen.
In een gemoedelijke sfeer willen wij u mee laten doen met de les. Iedereen zwemt dan ook in het lesbad van de leszwemmer waar men ouder/verzorger van is. Neem dus uw handdoek en slippers mee en plons mee het water in. Ongeveer 2/3e van de les zult u de leerstof mee ervaren, het laatste deel laten we u vrij zwemmen.
Voor de diepe baden geldt dat ouders wel zwemvaardig moeten zijn.
Wilt of kunt u niet het water in? U mag dan plaatsnemen op een bank in de buurt van het lesbadje. Denkt u wel aan uw slippers/overschoentjes!
Ouder- en kind zwemmen op woensdag 29 juni en vrijdag 1 juli.

De volwassen leszwemmers mogen een partner of vriend/vriendin mee laten zwemmen.
Wel weten we graag vooraf bij de les wat het zwemniveau is van de introducee.
Partner/vriend/vriendin zwemmen op vrijdag 1 juli.

Eerste Nationale Snorkeldiploma’s bij ZRZ gehaald

Na het behalen van de licentie is ook vrij snel het eerste examen voor de gloednieuwe Snorkeldiploma’s gehouden. Alle deelnemers slaagden 20 april met vlag en wimpel voor het examen en kregen hun welverdiende Nationale Snorkeldiploma 1 uitgereikt. Nogmaals allemaal gefeliciteerd.
Kijk met wat foto’s terug op onze facebookpagina.

Diplomazwemmen

Zoals in de vorige nieuwsbrief al gemeld, organiseren we in juni weer diplomazwemmen.
Op de woensdagen 17 juni Zwemvaardigheid voor de Jeugd en op 22 juni ABC voor de Jeugd.
Geen uitnodiging gehad? Niet getreurd in november weer een kans.
De les gaat ook gewoon door, zij het iets aangepast. Alle deelnemers alvast succes met het examen.

Diplomareeksen ABCZ123
Algemene Vergadering en vacatures Bestuur

In onze vorige nieuwsbrief verkondigden we al dat we snel een Algemene Vergadering wilden houden, door omstandigheden is deze echter uitgesteld. U krijgt via email een uitnodiging zodra de datum bekend is.
Jullie konden ook lezen dat ons bestuur op dit moment niet volledig is. We zoeken dan ook nieuwe bestuursleden. Heb je wat tijd, kun je iets betekenen voor onze zwemvereniging? Meld je dan aan via het e-mailadres: bestuur@zwemmenrz.nl. Kom erbij!

Volwassenleszwemmen in de lift

Alweer menig jaren behoort het volwassenzwemmen bij ZRZ als een van de activiteiten. Sinds enkele maanden hebben wij het roer enigszins omgegooid en zijn nog meer gaan inzetten op deze doelgroep en met succes.
Op de vrijdagavond is het lekker druk met een hele gezellige groep volwassenen van 18 tot 80 jaar!
Velen willen een diploma halen, enkelen willen van hun angst voor het water af of willen genoeg meekrijgen om met hun kinderen of kleinkinderen mee te kunnen doen.
Zoveel mensen, zoveel redenen voor hun deelname. Wij zijn blij dat we veel positiever reacties krijgen op onze manier van zwemles. Het i s ook leuk om te zien dat de zwemmers elkaar ondersteunen en motiveren. Dit motiveert ons weer om door te zetten en onze zwemkennis over te brengen.

Kleedruimtes

Regelmatig wordt kleding aangetroffen in de kleedkamers tijdens de les. We willen u er op wijzen om kleding en schoenen op te bergen in de kluisje in de gang (50 cent borg). Er is tijdens de zwemles geen toezicht in de kleedkamers. Wij en het zwembad zijn niet verantwoordelijk voor vermiste spulletjes.
Loopt u niet mee, geef een degelijke tas en 50 cent mee aan uw zwemmer.

Nieuw shirts voor vrijwilligers
We zijn er achter de scherm al een tijdje mee bezig geweest, maar ze zijn eindelijk binnen: de nieuwe vrijwilligershirts!
Na 6 jaar les en training gegeven te hebben in de oude shirts was het hoog tijd voor nieuwe en comfortabele shirts.
 


De shirts worden de komende weken uitgedeeld, het kan voorkomen dat sommige vrijwilligers nog het oude shirt dragen.
Douches

Hoewel u er door het zwembad niet meer op wordt gewezen, vragen wij u toch na het zwemmen alleen af te spoelen en niet met shampoo of douchegel de haren en het lichaam te wassen. De weinige douches zijn daarmee langer in gebruik wat voor oponthoud zorgt en rumoer in de zwemzaal. Regelmatig gaan zwemmers onderuit door de gladde vloer en dat kan hard aankomen.

Denk aan de veiligheid van zwemmers, instructeurs, vrijwilligers en u zelf.

Geen shampoo en zeep

Meer nieuwsberichten

Uitnodiging Algemene Vergadering 8 april 2024

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Vergadering 2024 (verder AV).Het huidige bestuur zal hier verantwoording afleggen over het boekjaar 2023. Wij vragen u zich via e-mail aan secretaris@zwemmenrz.nl: aan te melden als u hierbij aanwezig wilt zijn; af te melden als u hierbij niet aanwezig zult zijn. De...

Lees verder