Gelijk naar de inhoud

Nieuwsbrief 2022.3

Sinterklaas is weer in het land aangekomen, de kerstvieringen en kerstvakantie staan voor de deur. 3e diplomazwemronde weer van start. We willen u weer een en ander vertellen. Leest u snel verder!

Diplomazwemmen 2022, 3e ronde

In november organiseren we alweer de 3e ronde diplomazwemmen.
Woensdag 9 november, was er diplomazwemen voor de Nationale Snorkeldiploma’s 1 en 2. Alle 7 kandidaten hebben aangetoond aan de eisen van deze diploma’s te voldoen.
Vrijdag 11 november hebben 9 jeugdige AB zwemmers laten zien dat zij het Nationale A of B diploma hebben verdiend. Onder het toeziend oog van een gedelegeerde van de Nationale Raad Zwemveiligheid werden alle onderdelen succesvol uitgevoerd. De gedelegeerde ziet aan de uitvoering of wij de eisen en normeringen van de diploma’s aanleren. De gedelegeerde had geen kritische punten, dus we doen het nog steeds goed. Alle geslaagden gefeliciteerd met jullie diploma.
23 november organiseren we nog Zwemvaardigheid jeugd en 25 november zijn dan de volwassenen aan de beurt voor hun A,C en Zwemvaardigheidsdiploma’s. Alle kandidaten succes gewenst!

Afzwemmen nov 2022
Grote zwemwedstrijd in Zwemcentrum, geen lessen 30-11, 2-12
RQM 2022 logo

In het zwembad wordt in de week van 28-11 t/m 4-12 een grote zwemwedstrijd gehouden. KNZB en Sportbedrijf Rotterdam organiseren dan de Rotterdam Qualification meet, waar vele (sub)top- zwemmers van Nederland strijden om prijzen en eventuele plaatsen in kampioenschappen.
In verband met deze zwemwedstrijd is het zwembad voor ons gesloten. De zwemlessen van woensdag 30 november en vrijdag 2 december gaan dan ook niet door.

Sinterklaas in het zwembad?

De Sint heeft een drukke agenda. Zo druk dat hij dit jaar onze lessen niet kan bezoeken. Wel stuurt hij een paar hulpjes langs die gedurende de lessen van 23 en 25 november ongetwijfeld voor wat plezier en leuke momenten in het doelgroepenbad zullen zorgen. De eerste 20 minuten zal er een leuke les zijn. Daarna start de Pietendisco. Leuke Sinterklaasmuziek en discoverlichting kleuren dan het zwembad in vele kleuren.
Achteraf bij het uitlopen krijgen alle zwemmers wat lekkers.
“Als zij zich tenminste gedragen hebben.”, zei Sint nog…

Sint en piet
Sluiting kerstvakantie

Voor we het over de laatste zwemles gaan hebben… Van 14 december tot en met 7 januari zijn er geen zwemlessen i.v.m. de kerstvieringen, kerstvakantie en een sluiting van het zwembad. De eerste lessen na de kerstvakantie zijn dan woensdag 11 en vrijdag 13 januari. We gaan dan snel weer aan de slag met alle zwemmers .

Laatste zwemles, Ouder- en kind zwemmen of Partner/Vriend(in) zwemmen

Na een korte onderbreking vanwege de zwemwedstrijd zien we de zwemmers en hun ouders op 7 en 9 december voor de laatste zwemles. U leest het goed. Ook de ouders zien we die dagen graag in het zwembad. Trek uw badpak of zwembroek aan, kom op slippers of blote voeten naar het zwembad! (vergeet uw handdoek niet in te pakken).
We willen ouders graag een stuk van onze les laten ervaren. Wilt u niet? Trek dan wat luchtigs aan en kom op slippers of met blauwe overschoentjes naar het zwembad. U kunt dan langs de kant zitten en dichtbij meekijken en eventueel de instructeurs vragen stellen. Ongeveer 2/3e van de les zult u al meezwemmend de leerstof ervaren, het laatste deel laten we u vrij zwemmen en kijken wij toe 😁
Voor de diepe baden geldt dat ouders wel zwemvaardig moeten zijn.

De volwassen leszwemmers mogen een partner of vriend/vriendin mee laten zwemmen.
Wel weten we graag vooraf bij de les wat het zwemniveau is van de introducee.

Contributie

Graag herinneren we u ook in deze nieuwsbrief nog even aan het betalen van de contributie van u of uw zwemmer(s). Helpt u ons dit jaar met een minimaal bedrag aan achterstallige contributie het nieuwe jaar in te gaan? December hoeft u niet te betalen maar tot en met november willen we wel alles graag betaald zien. U krijgt dan in januari, na de dure decembermaand, geen herinnering van ons.

Wij wensen hierbij al onze leden en hun naasten alvast

een leuke Sintperiode,
een fijne Kerstvakantie,
een veilige Nieuwjaarswisseling en
een sportief en succesvol 2023.

Meer nieuwsberichten

Terugblik snorkelclinics op Jeugdvakantieland

Dit jaar heeft de 65e editie van Jeugdvakantieland in Ahoy Rotterdam plaats gevonden. Zwemmen Rotterdam-Zuid was er dit jaar weer bij om snorkelclinics te geven. Tijdens de clinics maakten bezoekers kennis met het snorkelen en de wonderen die onder water gevonden kunnen worden!

Lees verder
Start seisoen 2023-2024

De zomervakantie is helaas voorbij, maar dat betekent dat de zwemlessen gelukkig weer beginnen! Deze week vinden de eerste lessen van het seizoen weer plaats. In dit bericht delen we met jullie de belangrijke veranderingen en zaken. Aanpassing lestijden vrijdag We hebben gemerkt dat de lestijden vorig seizoen niet voor...

Lees verder
Doe mee aan snorkelclinics op Jeugdvakantieland!

Dit jaar vindt de 65e editie van Jeugdvakantieland plaats in Ahoy Rotterdam. Zwemmen Rotterdam-Zuid is er dit jaar weer bij om snorkelclinics te geven. Tijdens de clinics maak je kennis met het snorkelen en de wonderen die onder water gevonden kunnen worden! Doe je mee? Over de snorkelclinics Tijdens de...

Lees verder