Gelijk naar de inhoud

De eerste nieuwsbrief dit jaar.
Leest u snel verder want er zijn momenten die uitvallen, er komt een Algemene Vergadering aan en nog veel meer interessante feitjes en mededelingen die we graag met u delen.

Goede vrijdag en geen leszwemmen op 12 en 14 april

Tijdens goede vrijdag is het zwembad geopend en gaan onze lessen gewoon door. Op 12 en 14 april gaan de lessen niet door. Tijdens deze dagen vindt in het zwembad het WK Waterpolo Dames plaats. Omdat zowel het doelgroepenbad als het wedstrijdbad hiervoor gebruikt worden, kunnen wij deze dagen niet terecht. We zien u graag weer vanaf 19 april.

sad emoji
Algemene Vergadering 17 april

U heeft via e-mail al een uitnodiging mogen ontvangen voor de Algemene Vergadering van de vereniging op maandag 17 april. In verband met Corona is deze enkele keren afgesteld. Het bestuur zal deze vergadering verantwoording afleggen voor de boekjaren 2020, 2021 en 2022. Ook zal de begroting van dit jaar voorgelegd worden en zijn er vacatures in het bestuur en financiële commissie te vervullen. Heeft u interesse in een functie meldt u dan aan via secretaris@zwemmenrz.nl. Lees in de uitnodiging alle bijzonderheden. Komt u ook?

Diplomazwemmen

Afgelopen periode hebben we weer wat kleine diplomamomenten gehad.
We konden weer 7 jeugdigen en 8 volwassenen feliciteren met een A, B of C diploma. 1 zwemmer heeft het examen voor Zwemvaardigheid 3 ingehaald en is ook geslaagd.
Op onze Facebookpagina hebben wij nog enkele foto’s van geslaagden.

Hulp gezocht

We zijn weer op zoek naar enkele vrijwilligers die het leuk vinden om onze instructeurs bij te staan bij de lessen in het water. Wees niet bang, we gooien u niet in het diepe 😃. U helpt en wordt begeleid door een opgeleide instructeur. Wilt u ons helpen op de woensdag en/ of vrijdag in of rond het water, meldt u dan even bij de receptie. U doet niet alleen ons, maar vooral de zwemmers een groot plezier!

Vrijwilligers gevraagd
Huishoudelijke mededelingen – Kleedhokjes en gebruik overschoentjes

De kleedkamers en kleedhokjes zijn ruimtes voor iedereen. Laat u geen kleding en persoonlijke eigendommen achter. Deze kunnen verplaatst worden of erger verdwijnen. Niets zo vervelend als erachter komen dat spulletjes van u of uw zwemmer verdwenen zijn. De kluisjes in de gang naar het zwembad zijn goed bruikbaar voor het opbergen van uw eigendommen. Om de kluisjes te gebruiken heeft u een munt can 50 cent nodig (of een winkelwagenmuntje), deze krijgt u na gebruik van de kluis weer terug.

Gaat u de gang na de kleedkamer of kleedhokje in, dan moet u op blote voeten, slippers of met overschoentjes lopen. Ook wanneer u snel even iets aan uw zwemmer wilt geven of in de kluisjes wilt leggen. Zwemmers en instructeurs lopen daar met blote voeten en het is niet zo fijn als zij in straatvuil moeten lopen wat van uw schoenen afkomt. Dit kan voor hen vervelende gevolgen hebben. Overschoentjes kunt u bij de kassa/receptie kopen voor €0,50 of in de hal bij de automaat met de balletjes.

EHBO

Wij doen er alles aan om u of uw zwemmer goede en veilige zwemlessen aan te bieden. Een deel van onze vrijwilligers zijn dan ook volledig opgeleid tot instructeur, lifeguard en/of EHBO-hulpverlener. Regelmatig worden de opleidingen herhaald of wordt de kennis bijgespijkerd. In maart en april zullen 12 van onze instructeurs/vrijwilligers weer de herhaling van de EHBO en Eerste Hulp aan Kinderen volgens de eisen van het Rode Kruis afronden. Een veilig idee dat zo veel van onze instructeurs en vrijwilligers hieraan meewerken. Mocht er op de tribune of in de horeca iets gebeuren, weet dat u bij ons terecht kunt.

image (1)
Vertrouwenscontactpersoon

Wist u dat wij een vertrouwenscontactpersoon hebben? Om een sociaal veilig zwem(les)klimaat te bieden is Jenny, onze vertrouwenscontactpersoon, voor u bereikbaar via vertrouwenscontactpersoon@zwemmenrz.nl of 06-18649427. Ook vindt u op de pagina Vertrouwenscontactpersoon meer informatie of waarmee u bij haar terecht kan.

Wij zoeken nog een tweede vertrouwenspersoon. Wilt u zich daarvoor inzetten? Wij zorgen ervoor dat u wat bagage krijgt om met raad en daad melders/ vraagstellers bij te staan. Via onze partners Rotterdam SportSupport, KNZB en NOC/NSF kunnen wij u daarvoor gratis een korte opleiding aanbieden. Jenny kan u meer vertellen over de korte opleiding die u hiervoor kunt volgen. De rol van vertrouwenscontactpersoon vraagt niet veel tijd, het gaat om enkele uren per jaar.

Jenny - Vertrouwenscontactpersoon
Zomervakantie en Jeugdvakantieland

Wij zijn blij dat we ook dit jaar weer twee weken aanwezig zullen zijn op de 65e editie van het Jeugdvakantieland in Ahoy. Van 17 tot en met 28 juli laten wij ons met een aantal van onze enthousiaste instructeurs/vrijwilligers daar zien en brengen wij het snorkelen onder de aandacht van de jeugdige bezoekers en hun begeleiders. De kinderen maken in een half uurtje kennis met een snorkel, snorkelbril en het snorkelen. Daarnaast zijn er voor de jongsten weer ‘spetter’momenten om even af te koelen of lekker los te gaan. Uiteraard hopen wij daar wat leden aan over te houden, zowel voor snorkelen als voor leszwemmen. Bent u van plan Jeugdvakantieland te bezoeken kom gerust eens langs. Vertel het ook voort zodat uw kennissen, vrienden of familieleden laagdrempelig met ons kennis kunnen maken.

Jeugdvakantieland 2023

Meer nieuwsberichten

Uitnodiging Algemene Vergadering 8 april 2024

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Vergadering 2024 (verder AV).Het huidige bestuur zal hier verantwoording afleggen over het boekjaar 2023. Wij vragen u zich via e-mail aan secretaris@zwemmenrz.nl: aan te melden als u hierbij aanwezig wilt zijn; af te melden als u hierbij niet aanwezig zult zijn. De...

Lees verder