Gelijk naar de inhoud

Nieuwsbrief 2023.2

De tweede nieuwsbrief dit jaar.
Leest u snel verder want er zijn interessante feitjes en belangrijke mededelingen die we graag met u delen.

Diplomazwemmen

Afgelopen weken zijn er weer diplomamomenten geweest. Verspreid over twee avonden, 14 en 21 juni, hebben de snorkelaars voldaan aan de eisen van de Nationale Snorkeldiploma’s 1, 2 en 3. Alle 6 de kandidaten zijn met vlag en wimpel geslaagd.

23 juni hebben we een waar diplomafeestje gehouden. Maar liefst 27 jeugdkandidaten zwommen voor hun A, B, C, Zwemvaardigheid 1 of Zwemvaardigheid 3 diploma. 2 volwassenen deden tegelijkertijd mee voor hun Zwemvaardigheid 3 diploma. Ook hier veel blije gezichten toen alle zwemmers te horen kregen dat ze waren geslaagd.

Alle geslaagden feliciteren we hierbij met hun welverdiende diploma.
Nog één avond te gaan. 30 juni zwemmen volwassenen voor hun A of C diploma. We rekenen er op dat ook deze kandidaten de juiste uitvoering van de opdrachten laten zien en wensen hun succes.

Laatste zwemles, Ouder- en kind zwemmen of Partner/Vriend(in) zwemmen

De laatste zwemles willen we ouders kennis laten maken met onze manier van zwemlessen.

In een gemoedelijke sfeer willen wij u mee laten doen met de les. Iedereen zwemt dan ook in het lesbad van de leszwemmer waar men ouder/verzorger van is. Neem uw handdoek en slippers mee en plons mee het water in. Ongeveer 2/3e van de les zult u de leerstof mee ervaren, het laatste deel laten we u lekker vrij zwemmen.

Voor het wedstrijdbad geldt dat ouders wel zwemvaardig moeten zijn.
Wilt of kunt u niet het water in? U mag dan plaatsnemen op een bank in de buurt van het lesbadje. Denkt u wel aan uw slippers/overschoentjes!

Ouder- en kind zwemmen op woensdag 5 en vrijdag 7 juli.

De volwassen leszwemmers mogen een partner of vriend/vriendin of kind (mits A diploma) mee laten zwemmen. Wel weten we graag vooraf bij de les wat het zwemniveau is van de introducee.

Partner/vriend/vriendin zwemmen op vrijdag 7 juli.

Geen leszwemmen in de zomervakantie

Nog even en we gaan van een welverdiende vakantie genieten. Onze zomervakantie is gelijk aan die van de basisscholen.
De laatste zwemlessen zijn 5 en 7 juli. De eerste lessen na de zomervakantie zijn 23 en 25 augustus.

Wij wensen iedereen een hele fijne zonnige vakantie

Wijziging programma – Snorkelen naar vrijdag

Na de zomervakantie zullen de Snorkellessen op vrijdag worden gegeven.
Op woensdag kunnen we geen extra baan krijgen om voldoende ruimte te hebben voor de 3 diploma’s. Vrijdags is die ruimte er wel waardoor we het snorkelaanbod, kwaliteit en plezier verder kunnen uitbreiden.

Contributie in juli betalen?

Wij innen de contributie per jaar, kwartaal of maand. De contributie wordt gebruikt voor het dekken van alle kosten die de vereniging maakt voor het leszwemmen. Om de kosten te kunnen betalen vragen wij u de contributie tijdig en vooraf aan een nieuwe periode te betalen.

Nu er weer enkele weken niet gezwommen gaat worden gaat u de vraag weer stellen, Waarom moet ik juli betalen als we maar 1 keer zwemmen? Het antwoord geven we u graag.

De contributie is een jaarbedrag gebaseerd op alle kosten die we in 1 jaar maken. Het jaarbedrag, € 425,00, mag u in delen betalen:

  • Per kwartaal 1/4e = € 106,25.
  • Per maand 1/10e = € 42,50.

I.v.m. de zomervakanties en kerstvakantie waar de lessen gedeeltelijk stil liggen vragen we maar 10x een maandbedrag. De zomervakantie valt altijd gedeeltelijk in augustus. Deze maand slaan we over. Daarnaast slaan we ook december over zodat u die maand wat meer geld hebt voor de kerstperiode.

Alle overige maanden, dus ook juli, betaalt u dan ook een maandbedrag. Een kwartaalbetaler betaalt ook per 1 juli het kwartaalbedrag voor het derde kwartaal.

Aantal lessen per jaar

We krijgen ook wel eens de vraag of uitvallende lessen niet worden gecompenseerd.
De contributie gaat uit van 41 lessen per jaar. Het jaarbedrag waarover we hierboven spreken is daar op gebaseerd. In een jaar zitten 52 weken. Hiervan zijn we 9 weken gesloten in verband met de zomer- en kerstvakantie. In het Zwemcentrum Rotterdam worden regelmatig grote wedstrijdevenementen georganiseerd waardoor soms een les niet door kan gaan. In de regel kost dat ongeveer twee lessen op jaarbasis. Zo komen we uit op 41 lessen per jaar. Het uitvallen van een les is dus voorzien en komt niet voor compensatie in aanmerking.

Herhaling: Kleding/schoenen niet achterlaten in kleedruimten

We willen u er nogmaals op wijzen dat u geen kleding en schoenen mag achter laten in kleedkamers en kleedcabines.

Wij en het zwembad zijn niet verantwoordelijk voor verdwenen eigendommen. Er is geen toezicht tijdens de les die de kleedruimten in de gaten houdt.

Kleedkamers worden soms tijdens de les schoongemaakt als dat voor de les niet is gelukt. Achtergelaten kleding en schoenen ligt dan in de weg. U kunt uw eigendommen veilig opbergen in kluisjes. Neem een winkelwagenmuntje of 50 cent muntje mee. U krijgt deze weer terug als u het kluisje weer opent.

Mist u spullen na de les? Kijk voor de zekerheid even in de natte gang bij de opbergvakken. Misschien is het daar neergelegd. Denk er daarbij wel aan dat u dit niet op uw straatschoenen doet.

Jeugdvakantieland

Wij zijn blij dat we ook dit jaar weer twee weken aanwezig zullen zijn op de 65e editie van het Jeugdvakantieland in Ahoy. Van 17 tot en met 27 juli laten wij ons met een aantal van onze enthousiaste instructeurs/vrijwilligers daar zien en brengen wij het snorkelen onder de aandacht van de jeugdige bezoekers en hun begeleiders. De kinderen maken in een half uurtje kennis met een snorkel, snorkelbril en het snorkelen. Daarnaast zijn er voor de jongsten weer ‘spetter’momenten om even af te koelen of lekker los te gaan. Uiteraard hopen wij daar wat leden aan over te houden, zowel voor snorkelen als voor leszwemmen. Bent u van plan Jeugdvakantieland te bezoeken kom gerust eens langs. Vertel het ook voort zodat uw kennissen, vrienden of familieleden laagdrempelig met ons kennis kunnen maken.
Wij kunnen dit doen door een bijdrage van Gemeente Rotterdam, DeltaPORT Donatiefonds en Stichting Spartaan Zwemmen

Poster jeugdvakantieland 2023

Meer nieuwsberichten

Uitnodiging Algemene Vergadering 8 april 2024

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Vergadering 2024 (verder AV).Het huidige bestuur zal hier verantwoording afleggen over het boekjaar 2023. Wij vragen u zich via e-mail aan secretaris@zwemmenrz.nl: aan te melden als u hierbij aanwezig wilt zijn; af te melden als u hierbij niet aanwezig zult zijn. De...

Lees verder