Gelijk naar de inhoud

Nieuwsbrief leszwemmen

De donkere dagen zijn ingegaan en de kerstvakantie is al weer nabij. Ook hebben jullie ongetwijfeld al kennis genomen van de bouw van het nieuwe zwembad en de aanstaande sluiting van het huidige zwembad Charlois. Goed nieuws: ook wij zwemmen verder in het Zwemcentrum Rotterdam. Er gaat daarbij wel wat veranderen! Met elkaar genoeg feiten voor deze nieuwsbrief.

Misschien is het veel tekst. Maar neem de moeite om alles te lezen zodat je precies weet wat er de komende tijd gebeurt of van jou (zwemmer en ouder) verwacht wordt.

Diplomaronde november 2017

In november zijn er weer diverse avonden met diplomazwemmen geweest.
Wat fijn dat alle 23 zwemmers en snorkelaars die voor een diploma mochten zwemmen hun diploma hebben behaald. Allen gefeliciteerd met jullie diploma!

Laatste trainingen en lessen in 2017 (Zwembad Charlois)

In de week van 18 tot en met 22 hebben wij voor het laatst onze zwemactiviteiten (trainingen, leszwemmen, trimzwemmen, snorkelen, techniekzwemmen) in het zwembad Charlois.
We willen deze week alles door laten gaan zodat door de overgang naar het nieuwe zwembad slechts 4 weken uitvallen. Jullie lezen verderop meer over het uitvallen.

We willen wel graag vooraf weten of jullie ook daadwerkelijk komen of niet. Scholen organiseren veel kerstdiners in deze week waardoor het meestal erg rustig is.

Voor uw informatie: Zwembad Charlois sluit 24 december voorgoed haar deuren en zal plaats maken voor nieuwbouw van o.a. het Zuidpleintheater en bibliotheek.

22 december wordt, als alles goed gaat, het nieuwe Zwemcentrum Rotterdam opgeleverd.
Dit zwembad is afgelopen anderhalf jaar naast het oude zwembad gebouwd op de plaats van het voormalig deelgemeentekantoor Charlois.
Als het oude zwembad 24 december gesloten is zal er verhuisd gaan worden naar dit fantastische nieuwe zwemcentrum.

Het programma in het nieuwe Zwemcentrum start op 22 januari. In de tussentijd zijn er geen zwemactiviteiten in het bad.

Al die tijd geen zwemmen? We vinden het jammer om te moeten melden, maar het antwoord is: “Ja”.

ZwemCentrum Rotterdam-25m - nieuwsbrief
Zwemcentrum Rotterdam – 25-meterbad
Zwemcentrum Rotterdam – 50-meterbad

Gelukkig is het gedeeltelijk kerstvakantie, maar na de kerstvakantie is er nog eens 2 weken geen zwemmen. Het zwembadpersoneel, onze instructeurs en vrijwilligers moeten eerst kennis maken met het nieuwe zwembad en alles wat daar mee te maken heeft. Denk daarbij vooral aan de veiligheidsprocedures, maar ook de toegangsregeling en hoe iedereen het bad gebruikt/moet gebruiken. Het zwembad is zo groot dat veelal meerdere activiteiten tegelijkertijd plaats vinden. De huurders moeten ook met elkaar kennis maken en afspraken maken hoe met de bezoekersstroom om te gaan. Wij zijn erg enthousiast over het nieuwe zwembad. Wij gaan van het volledige bad gebruik maken voor al onze zwemactiviteiten.

Leszwemmen zal in het 25m doelgroepenbad met beweegbare bodem plaats vinden en gedeeltelijk in het 23m gedeelte van het grote wedstrijdbad.
Trainingen zullen plaats vinden in het 50m bad, veelal in het 25m gedeelte, soms in het 23m gedeelte en soms over de volledige lengte van 50m.

Geen les maar wel naar het zwembad!

Op 10 en 12 januari krijgen onze medewerkers de eerder genoemde  instructies.

Op 17 en 19 januari worden vrijwilligers, ouders en zwemmers gevraagd op de genoemde tijdstippen te komen. Op deze manier kunnen we iedereen bekend maken met het nieuwe zwembad, de loopwegen naar de kleedkamers/kleedcabines, de kluisjes, de douches en de nieuwe baden. Je leest het goed: baden.
Hiermee is er voor ouders en zwemmers de mogelijkheid kennis te maken met het nieuwe zwembad en is het bij de eerste les geen zoekplaatje waar zwemmers kunnen omkleden en les krijgen.

Wijziging woensdaglessen

Met de start van de lessen in het nieuwe zwembad verandert ook onze programmering op de woensdag. Op dit moment geven we nog les in 2 blokken van 3 kwartier tussen 18:15 en 19:45.
Vanaf woensdag 24 januari huren wij van 18:45 tot 19:45 uur en geven wij 45 tot 50 minuten les.
Wij moeten daarbij rekening houden met aanpassing van het zwembad naar onze wensen en dat gebeurt in het ons beschikbare uur. Denk hierbij aan het aanpassen van de beweegbare bodem of het omhoog brengen van het middenperron in het grote zwembad en het plaatsen van de scheidingslijnen.
Voor de vrijdag verandert er in eerste instantie niets. Wel komt er meer ruimte voor volwassen(les)zwemmen en andere doelgroepen.

Contributie

Bij de algemene vergadering in april was het al aangekondigd. Met ingang van 1 januari zullen ook de contributies verhoogd worden. Dit is geheel te wijten aan de gestegen kosten. We werken bijvoorbeeld aan onze kwaliteit en leiden onze vrijwilligers op met beroepsopleidingen en verplichte opleidingen op het gebied van EHBO en Zwemmend Redden. We zwemmen straks in het mooiste bad van Rotterdam en omgeving. We huren hier meer oppervlakte dan in zwembad Charlois.
We willen jullie erop attenderen dat we na de verhoging nog steeds de goedkoopste vereniging zijn in de regio en blijven participeren aan stichting Meedoen in Rotterdam, het Jeugdsportfonds en Rotterdampas waardoor kortingen op de contributie mogelijk zijn. Informeer daar naar bij de dames van de kassa. Zij vertellen jullie graag over de mogelijkheden. In verband met de sluiting en het niet doorgaan van de zwemlessen zal de contributie in januari kwijtgescholden worden. Onderstaand de nieuwe contributiebedragen vanaf 1-2-2018.

Leszwemmen jeugd, lessen van 3 kwartier: € 35,00 per maand of € 87,50 per kwartaal Woensdag 18:45-19:45 en vrijdag 19:00-19:45

Leszwemmen volwassenen, lessen van een half uur: € 33,50 per maand of € 82,50 per kwartaal. Vrijdag 19:45-20:15 en vrijdag  20:15-20:45

Bij maandelijkse betaling wordt de contributie in augustus en december niet in rekening gebracht. U betaalt dus slechts 10x per jaar.
Betaalt u automatisch, staat er dan bij stil uw betalingen aan te passen.

Wilt u er ook bij stilstaan dat de contributie vooraf betaald moet worden! Wij verwachten dus uiterlijk 1 februari de contributie voor de maand februari.
Tarieven voor inschrijven en vervanging van de ledenpas veranderen niet.

Opleiding kaderleden - Van links naar rechts: Eric, Danny, Rianne en opleider Frank Fellinger.
Van links naar rechts: Eric, Danny, Rianne en opleider Frank Fellinger.
Opleidingen medewerkers
Eerder vertelden wij dat 7 kaderleden begonnen zijn aan de beroepsopleiding voor zwembadpersoneel. Op 30 november zijn van deze groep de eerste 2 kaderleden geslaagd voor beide delen van de opleiding tot Lesgever ABC.  1 kaderlid heeft het eerste algemene deel met goed gevolg afgelegd en zal binnenkort ook het 2e deel doen. Danny, Eric en Rianne gefeliciteerd met dit resultaat!
Het aantal kaderleden met deze opleiding op zak groeit gestaag.
2 anderen zijn nog druk bezig en hopen ook snel hun examens te kunnen doen.
Licentie Zwem ABC van NPZ|NRZ

In het nieuws valt het al een tijdje te lezen. Zwembaden, zweminrichtingen en verenigingen worden verder uitgedaagd hun kwaliteit te verbeteren. De nationale zwemdiploma’s van het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ mogen niet zomaar uitgegeven worden. Aanbieders moeten daarvoor Erkend zijn door de NPZ|NRZ. Vanaf 1 januari moeten zij daarvoor zelfs een licentie hebben behaald. Voordat de licentie wordt uitgegeven wordt de organisatie doorgelicht en worden verbeterpunten aangegeven.
Wij zijn gestart met de daarvoor benodigde papierwinkel en hopen binnen afzienbare tijd ook te kunnen melden die licentie in huis te hebben.

Fijne Feestdagen, een veilige jaarwisseling en een sportief en gelukkig 2018

We zien iedereen in het nieuwe jaar graag weer terug in het nieuwe Zwemcentrum Rotterdam!

Zwemcentrum Rotterdam-Zwemverder

Meer nieuwsberichten

Uitnodiging Algemene Vergadering 8 april 2024

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Vergadering 2024 (verder AV).Het huidige bestuur zal hier verantwoording afleggen over het boekjaar 2023. Wij vragen u zich via e-mail aan secretaris@zwemmenrz.nl: aan te melden als u hierbij aanwezig wilt zijn; af te melden als u hierbij niet aanwezig zult zijn. De...

Lees verder
Nieuwsbrief 2024.1

De eerste nieuwsbrief dit jaar. Leest u snel verder want er zijn momenten die uitvallen, er komt een Algemene Vergadering aan en nog veel meer interessante feitjes en mededelingen die we graag met u delen.

Lees verder
Terugblik snorkelclinics op Jeugdvakantieland

Dit jaar heeft de 65e editie van Jeugdvakantieland in Ahoy Rotterdam plaats gevonden. Zwemmen Rotterdam-Zuid was er dit jaar weer bij om snorkelclinics te geven. Tijdens de clinics maakten bezoekers kennis met het snorkelen en de wonderen die onder water gevonden kunnen worden!

Lees verder