Skip to content

Zwemacademie: 6 – 12 jaar

Vanaf je B-diploma kan je zwemmen in onze ZwemAcademie! In onze ZwemAcademie leer je nog beter zwemmen. Daarnaast leer je een aantal wedstrijd zwemslagen zoals de wedstrijd schoolslag. Alle technische basisvaardigheden van een zwemslag komen aan bod (Borstcrawl, rugcrawl, vlinderslag en schoolslag). Ook leren wij jou de keerpunten en de wedstrijdduik.

De nadruk ligt niet op prestatie, maar op plezier en het leren van techniek. Nadat in de trainingen de bolletjeskaarten zijn volbracht worden bij de zwemacademie wedstrijdjes de diploma’s uitgereikt. Nadat de brons en zilver slagdiploma’s behaald zijn, kan een zwemmer doorstromen naar ons (top)zwemtraject; dan gaat het wedstrijdzwemmen pas echt beginnen.

Daarnaast organiseren wij wedstrijdjes waar iedereen kan komen kijken. Bij deze wedstrijd gaat het er niet om wie het hardst zwemt, maar om degene die het mooist zwemt.

Als je alle diploma’s hebt gehaald en je wilt verder met wedstrijdzwemmen dan kan je doorstromen naar onze wedstrijd afdeling.

Trainingstijden

Onze Zwemacademie-groepen trainen op de volgende dagen en tijden:

DagTijdLocatie
Maandag17:15 - 18:15Zwemcentrum Rotterdam 


18:15 - 19:15Zwemcentrum Rotterdam 


17:30 - 18:15Van Maanenbad 
Woensdag17:15 - 18:15Zwemcentrum Rotterdam 


18:15 - 19:15Zwemcentrum Rotterdam 
Donderdag18:00 - 19:00Zwemcentrum Rotterdam 
Vrijdag17:30 - 18:15Van Maanenbad 


17:00 - 18:00Afrikaanderplein 


18:00 - 19:00Afrikaanderplein 
Proeftraining
Wilt u eerst een proeftraining? Alle zwemmers kunnen eerst meedoen met een proeftraining, zodat zij daarna kunnen kijken of ze ook echt lid willen worden. Daarnaast zorgt een proeftraining ervoor dat wij met elkaar kunnen kennismaken en dan weten wij in welke groep/niveau wij de zwemmer kunnen indelen.
Inschrijven

Lijkt het wedstrijdzwemmen iets voor u en/ of uw kind? Dan bent u van harte welkom om een keer te komen kijken tijdens één van onze trainingsavonden. U bent natuurlijk ook van harte welkom om een keer een proeftraining te komen volgen. Meldt u hiervoor aan via het inschrijfformulier.