Gelijk naar de inhoud

Leszwemmen Volwassenen

Wilt u graag leren zwemmen zodat u met uw (klein)kinderen kan zwemmen, voor uw werk of omdat u nog geen diploma heeft gehaald en dit toch wel graag wilt? Kom dan bij ons leszwemmen. Bij het leszwemmen, ook wel elementair zwemmen genoemd, leiden wij u op voor de enige echte zwem-ABC diploma’s. Om u op te mogen leiden voor deze diploma’s zijn wij aangesloten bij de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Dit is de instantie die de diploma’s uitgeeft en de kwaliteit waarborgt in Nederland. Wij worden dan ook regelmatig bezocht door een rapporteur van de NRZ om te kijken of wij voldoen aan de bepalingen en richtlijnen.

Aan wie geven wij zwemles?

Wij geven zwemles aan volwassenen (vanaf 16 jaar). Wij kennen  hiervoor geen maximale leeftijd. Aan de hand van uw zwemniveau of eerdere diploma’s, wordt u ingedeeld bij het niveau (ook wel badje genoemd) die voor u geschikt is. Wij kennen de volgende niveau’s:

 • Ondiep:
  • Hier bepalen we uw niveau als u nog geen diploma heeft;
  • Helpen we u met het overkomen van eventuele watervrees/ angst voor zwemmen;
  • Leren we u de basis van de zwemslagen aan.
 • Diep, bij deze niveaus leiden wij u op voor het bijbehorende diploma:
  • Diploma A
  • Diploma B
  • Diploma C

Wij geven ook les aan volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke lichte beperking. Dit gebeurt tijdens de reguliere lessen en zonder 1:1 begeleiding. U krijgt daarbij op uw eigen tempo les en zoals wij graag zien: geaccepteerd door de andere zwemmers. Onze vrijwilligers hebben ervaring met het lesgeven aan personen met een beperking en krijgen regelmatig cursussen en informatie die nodig is om les te kunnen geven.

Op welke manier verzorgen wij de lessen?

Wij zijn geen diplomafabriek. Bij ons staat het plezier in het zwemmen voorop. Met plezier in het zwemmen pakken zwemmers veel meer op dan wanneer zij ‘gedwongen’ worden. Dit betekent dat wij u in hun eigen tempo leren zwemmen. Wij houden onze groepen klein, het liefst onder de tien zwemmers, en nooit meer dan 12 zwemmers. Wij plannen, zoveel als mogelijk, twee instructeurs per badje die volop aandacht aan u en de andere zwemmers kunnen geven. Onze lessen zijn logisch opgedeeld in blokken van 30 minuten waarin wij u de juiste zwemtechniek aanleren en de conditie verbeteren. U kunt ook 2 blokken van 30 minuten achter elkaar volgen, in totaal dus een les van 1 uur. Zodra u voor de diploma’s gaat zwemmen, raden wij u dit ook zeker aan om te doen.

Wie verzorgen de zwemlessen?

De afdeling elementair zwemmen beschikt grotendeels over gediplomeerde vrijwilligers. Dit is ook een van de eisen voor het mogen uitgeven van Zwem-ABC diploma’s. Daarnaast beschikken wij ook over ongediplomeerde vrijwilligers, welke door de gediplomeerde vrijwilligers worden opgeleid. Deze vrijwilligers zijn veelal ouders van zwemmende kinderen, maar ook leden van andere afdelingen van onze vereniging. Al onze vrijwilligers en zweminstructeurs worden voordat zij mogen beginnen getoetst aan de hand van een gesprek en een VOG. Dit doen wij, zodat wij u kunnen verzekeren dat u bij ons veilig en op een verantwoorde manier zwemles krijgt.

Waar en wanneer?

Al onze zwemlessen worden gegeven in Zwemcentrum Rotterdam. Dit zwembad is makkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar, het bus- en metrostation staat namelijk letterlijk voor de deur. Het zwembad beschikt niet over een eigen parkeerterrein, in de omgeving is er echter meer dan genoeg (betaalde) parkeergelegenheid. Zwemles voor volwassenen geven wij alleen op vrijdagavond.

Dag Van Tot Groep
Vrijdag
19:50
20:20
Volwassenen half uur
19:50
20:50
Volwassenen heel uur
Contributie

Zwemmen is helaas niet gratis, daarom moet u als lid contributie betalen om te mogen leszwemmen bij ons. De contributie wordt elk jaar tijdens de algemene vergadering vastgesteld en is gebaseerd op de kosten die wij maken voor het huren van zwemwater, aanschaf van nieuwe materialen, administratieve handelingen, etc. Zwemmen is geen goedkope sport, maar doordat leszwemmen door vrijwilligers gegeven worden kunnen wij het voor een lagere prijs aanbieden dan zwembaden zelf en particuliere zwemscholen. Voor leszwemmen zijn de jaarcontributie en termijnbedragen vastgesteld op de onderstaande bedragen:

Maandelijks Per kwartaal Jaarlijks
Volwassenen 30 min
10 x €42,-
4 x €105,-
€420,-
Volwassenen 60 min
10 x €58,-
4 x €156,25
€625,-

Voor dit bedrag mag u één keer per week deelnemen aan de zwemles. De lessen voor volwassenen duren 30 of 60 minuten. Voor het afzwemmen wordt er per keer €15,- extra in rekening gebracht.

Inschrijven

Hebben wij uw interesse gewekt voor het leszwemmen? Meld u dan direct aan via onderstaand inschrijfformulier. Het kan zijn dat wij niet direct plek voor u hebben, wij nemen in dat geval contact met u op zodra u bovenaan de wachtlijst staat.

Banner Nationale Raad Zwemdiploma's - Haal bij ons het enige echte Zwem A B C