Gelijk naar de inhoud

Zwemvaardigheid

Naast leszwemmen, bieden wij ook zwemvaardigheidslessen aan. Tijdens deze zwemvaardigheidslessen werkt u en/of uw kind toe naar de officiële Zwemvaardigheidsdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid en maakt u kennis met diverse zwemtakken en reddingstechnieken. Bij ons mag u natuurlijk altijd eerst een les komen proberen voordat u uzelf of uw kind definitief inschrijft.

Om te mogen beginnen aan de zwemvaardigheidslessen moet minimaal het C-diploma (Zwem ABC) of vergelijkbaar behaald zijn. Wij leiden zowel kinderen als volwassenen op voor de zwemvaardigheiddiploma’s. Jeugd en volwassenen zwemmen in hun eigen tijdblok op de vrijdag.

Dag Tijd Groep
Vrijdag
19:00 - 19:45
Zwemvaardigheid kinderen
Vrijdag
19:50 - 20:50
Zwemvaardigheid volwassenen

Bij zwemvaardigheid komen diverse overlevings- en reddingstechnieken aan bod, zoals drijven met een gevonden en zelf opgeblazen voorwerp, oriënteren onder water, iemand reden, wat te doen bij vermoeidheid, en over, onder en door obstakels zwemmen.

Daarnaast komen er ook onderdelen uit het wedstrijdzwemmen terug, zo leren we enkele keerpunten en de wedstrijdstart aan. Ook geven we de zwemslagen een boost naar de wedstrijdslagen voor de schoolslag, borstcrawl en rugcrawl, en leren we een nieuwe slag aan: de vlinderslag.

Ook waterpolo-onderdelen komen terug tijdens de lessen, zoals de polocrawl (zwemmen met bal tussen de armen), hoe je de bal kan gooien en vangen en hoe je jezelf verticaal in het water kan blijven zonder onder water te gaan.

Dit allemaal wordt aangeleerd op een leuke manier met veel ruimte voor zwemplezier en verbeteren van de conditie, want bij zwemvaardigheid maken we ook veel meters in het water.

Download hieronder de exameneisen:

Contributie

Zwemmen is helaas niet gratis, daarom moet u als lid contributie betalen om te mogen zwemmen bij ons. De contributie wordt elk jaar tijdens de algemene vergadering vastgesteld en is gebaseerd op de kosten die wij maken voor het huren van zwemwater, aanschaf van nieuwe materialen, administratieve handelingen, etc. Zwemmen is geen goedkope sport, maar doordat zwemvaardigheid door vrijwilligers gegeven worden kunnen wij het voor een lagere prijs aanbieden dan zwembaden zelf en particuliere zwemscholen.

Voor zwemvaardigheid zijn de jaarcontributie en termijnbedragen vastgesteld op de onderstaande bedragen:

Groep Maandelijks Per kwartaal Jaarlijks
Kinderen
10 x €46,-
4 x €115,-
€460,-
Volwassenen
10 x €58,-
4 x €156,25
€625,-

Als u ondersteuning via Jeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Meedoen ontvangt, voor het betalen van de contributie voor uw kind, is de eigen bijdrage €180,-.

Voor dit bedrag mag u één per week bij ons een zwemvaardigheidsles volgen. Voor kinderen duurt de les 45 minuten, voor volwassenen duurt de les 1 uur.

Meer informatie over contributie en betalingsmogelijkheden kunt u vinden op de pagina Contributie snorkelen.

Inschrijven

Hebben wij uw interesse gewekt voor zwemvaardigheid? Meld uzelf/ uw kind dan direct aan via het inschrijfformulier. Het kan zijn dat wij niet direct plek hebben, wij nemen in dat geval contact met u op zodra u/ uw kind bovenaan de lijst staat.